Cum să… împachetezi un cadou

cadouri

Aseară am făcut pomul alături de soţul meu. Îmi place partea asta a sărbătorilor, amintirile împărtăşite cu privire la nu ştiu ce ornament sau planurile de Crăciun pe care le facem în timp ce atârnăm ultimul glob sau ultima bomboană, în timp ce în urechi ne răsună Hruşcă şi una din colindele lui nemuritoare.

După dichisitul bradului, casa noastră se transformă invariabil în Atelierul lui Moş Crăciun. Eu sunt mai rapidă şi eficientă, el – mai meticulos, dar şi mai interesat să minimizeze pierderile de hârtie sau de scotch. Tăiem, lipim, rupem şi împachetăm cadouri pentru cei dragi. Punem etichete şi finisăm cu o fundă. Ne place, chiar dacă, uneori, cadourile noastre arată cam mototolite.

Prima regulă pe care o am în minte atunci când ştiu că am în faţă un cadou pentru un prieten este că o cutie reacţionează mult mai bine la împachetat decât orice altceva. Nu se întâmplă, totuşi, prea des să am la îndemână proverbiala cutie. Dar e mai simplu cu ea.

Personal, prefer hârtia colorată. Şi cea uni are farmecul şi eleganţa ei, dar dacă ajung în magazin, tot cea colorată o să-mi fure ochii şi pe ea sunt mai înclinată s-o aleg. Încerc să asortez şi hârtia cu persoana la care ajunge cadoul şi, pe cât se poate, să fie şi în ton cu sărbătorile. Asta înseamnă că dacă are roşu şi verde printre alte culori, va fi foarte probabil s-o iau şi s-o pun în coş.

Dacă se refoloseşte hârtia de împachetat, probabil că e mai bine ca aceasta să fie călcată. Iar dacă hârtia are model, acesta poate ajuta foarte mult atunci când trebuie să fie tăiată pentru a fi pe potriva cadoului. Când trebuie să împachetezi un cadou moale (o jucărie pufoasă, de exemplu), cutia de care am vorbit mai sus e mană cerească. Dar dacă nu există, împachetează pluşul sub formă de buturugă, turtind mâinile şi capul animăluţului respectiv. Ştiu că nu sună bine, dar stai să vezi ce urmează. După ce ai lipit cadoul şi el arată acum ca o buturugă, mai împachetează-l o dată într-o hârtie transparentă colorată şi fă-l să arate ca o bomboană: răsuceşte extremităţile şi leagă-le cu o fundă, o să arate delicios.

gift

Asigură-te mereu că ai destulă hârtie, noi aseară am rămas în pană pentru că nu am prevăzut de câtă vom avea nevoie pentru cadourile voluminoase. Împachetează cadoul strâns şi lipeşte cu scotch din loc în loc. Taie excesul de hârtie, astfel încât să fie fix pe măsura cadoului. Acesta este încă un secret: dacă ai prea multă hârtie, cadoul o să ajungă să aibă multe pliuri.

La final, ultimul retuş, dar atât de important: panglica. Mie îmi place ca ea să fie în contrast simpatic cu hârtia de împachetat, iar fundele să fie perfecte.

Voi aveţi trucuri de împachetat cadouri? Împărtăşiţi-le în comentarii. 🙂

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *