Cum să fii proactiv

Să fii proactiv înseamnă să analizezi şi să acţionezi înainte ca evenimentele să aibă loc. Este o metodă excelentă de a scăpa de stres şi o muncă în plus, şi de a evita dezastre din lipsa unei pregătiri în prealabil. Pentru a îţi face viaţa mai uşoară e necesar să plănuieşte anumite lucruri cu ceva timp înainte, să ai un back-up plan, să nu te trezeşti că eşti luat prin surprindere. În plus, eşti privit altfel la locul de muncă sau în alte medii sociale în momentul în care eşti omul cu planul, cel care este constant pregătit, organizat şi eficient. Mulţi dintre noi privim oamenii proactivi ca fiind oameni de acţiune, cu idei creative şi de succes. Îi admirăm şi îi invidiem. Ei sunt genul de persoane pe care ai vrea să le urmezi, să le priveşti ca pe nişte lideri. Cine spune că nu poţi fi şi tu unul dintre aceste persoane? Noi îţi oferim câteva sugestii cum ai putea să fii proactiv şi de succes.

1. Organizează!

Începe prin a-ţi organiza gândurile, ideile, spaţiul şi programul. Fă-ţi rost de o agendă în care să îţi notezi toate priorităţile, să îţi faci puţină ordine în activităţile zilnice., întâlniri, şedinţe, interviuri, sarcini, obligaţii. Nu uita să îţi faci timp şi pentru relaxare, mâncare şi studiu.

2. Fii pozitiv!

Nimănui nu îi place un om negativist şi nici ţie, aşa că scapă de orice gânduri negre ai avea şi treci pe modul “positive thinking”. Elimină tot ce îţi induce o stare de nelinişte, ce îţi provoacă teamă şi anxietate. Nu te gândi, de exemplu, la lucrurile pe care nu le poţi rezolva într-o zi. Gândeşte-te că e timp şi pentru ele, acordă atenţie scopurilor pe care ai reuşit să le atingi în ziua respectivă, vezi ce ai învăţat nou, ce ar fi nevoie să schimbi pe viitor.

3. Munceşte pentru a obţine rezultate!

Nu pot exista rezultate fără un plan sau fără un ţel anume. Stabileşte-ţi anumite scopuri pe care să le atingi. Ocupă-te de fiecare în parte cu dăruire şi devotament, şi cum ai atins unul, stabileşte-ţi un altul şi tot aşa. O serie de ţeluri mărunte poate duce la atingerea unui ţel mai mare.

4. Depăşeşte-ţi temerile!

Înainte de a începe orice activitate încearcă să scapi de frică, de emoţiile de dinainte. Bineînţeles, frica, într-o mică măsură, e chiar sănătoasă, te poate ghida şi te poate opri din a face ceva regretabil.  Nu permite, însă, temerilor să te împiedice să îţi pui planurile în aplicare. Ca să scapi de ele trebuie să experimentezi, să fii activ, să te implici şi să ai curaj.

5. Acordă atenţie!

Ți-ai stabilit nişte ţeluri, păi ţine-te de ele, acordă-le atenţie şi răbdare. Nu te descuraja dacă nu îţi ies din prima, încercarea e mama învăţăturii. Încearcă să nu îţi distragi atenţia atunci când te-ai apucat de un lucru, evită tentaţiile şi stai focusat. Dacă ai stabilit să faci 15 minute de exerciţii fizice, de exemplu, respectă-le cu sfinţenie.

6. Ai încredere!

Încrederea face parte dintr-o atitudine proactivă. Ai încredere în tine şi în forţele tale. Îmbracă-te într-o siguranţă de sine care întoarce capete.

7. Comunică!

Învaţă tehnici eficiente de comunicare atunci când vrei să fii proactiv. Te poţi folosi de cursuri sau poţi exersa cu prietenii, familia. Un om care vorbeşte corect, clar şi spune ceea ce trebuie atunci când trebuie e un om de succes.Interacţionează cu tot felul de oameni de la care ai ce învăţa.

8. Fii entuziasmat şi bucură-te de orice victorie!

Sărbătoreşte orice victorie, cât de mică. Dacă ai reuşit să faci ce ţi-ai propus într-o zi, acordă-ţi un moment de respiro şi bucură-te de faptul că ai trecut cu bine. Şi chiar dacă nu s-a terminat totul cum ai fi vrut, gândeşte-te că e o nouă experienţă, nu te întrista. Fii entuziasmat, fii pasionat, bucură-te de orice activitate pe care o începi, e ceva nou şi e calea cea bună în a deveni proactiv.

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *