Cum să… faci fudge

Fudge e un fel de ciocolată de casă, dar e poate puţin mai dens şi mai lipicios şi atunci când muşti din el se sfărâmă şi se topeşte imediat. Practic, se apropie mai mult de consistenţa caramelei din copilărie decât de orice altceva. Iar motivul pentru care vă dau această reţetă azi este pentru că mi se pare că fudge-ul este unul din acele lucruri care pot intra cu uşurinţă în categoria “cadouri homemade”: se împachetează uşor, iar dacă ai o etichetă pe care să scrii un mesaj de mână şi o panglică colorată, sunt sigură că toţi prietenii sau familia ta vor fi încântaţi.

Avem nevoie doar de la lapte condensat, ciocolată şi puţin unt. Nucile, alunele sau fructele uscate sunt opţionale.

Punem 400 grame de lapte condensat alături de 300 grame ciocolată (cu lapte sau amăruie, cu 50% cacao) şi 50 de grame de unt tăiat în cubuleţe într-o crăticioară şi punem pe foc mic sau la bain-marie.

Se lasă vasul pe foc până ce ciocolata se topeşte. Se omogenizează şi se dă deoparte. După ce se răceşte puţin se pot adăuga nuci caju, stafide sau alune. De asemenea, se mai poate adăuga şi un lichior care vă place, cam 50 de ml, sau o linguriţă de esenţă de vanilie sau rom.

Se tapetează o tavă cu folie transparentă şi se toarnă compoziţia acolo. Se nivelează bine cu fundul unei linguri şi se dă tava la frigider până când fudge-ul se întăreşte şi poate fi porţionat.

La frigider poate fi păstrat cel puţin o săptămână, aşa că vă puteţi apuca din timp de pregătirea cadourilor pentru cei dragi.

Sursa foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

1 thought on “Cum să… faci fudge”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *