Cum poţi fi cu ușurință chic

“Fashions fade, style is eternal.” Yves Saint-Laurent

Când vine vorba de garderobă, nu este atât de dificil și nici chiar costisitor să fii elegant. Sunt femei care au o intuiţie foarte bună cu privire la materialele şi culorile care vor fi purtate chiar peste ani, dar pentru noi, restul, lucrurile pot fi puţin mai dificile. Şi atunci, sfaturile referitoare la împrospătarea garderobei sunt mai mult decât binevenite.

Am întâmpinat această “problemă” ca pe multe altele din viaţa mea: m-am apucat să citesc. Şi iată ce am aflat:

Un lucru de bază atunci când vrei să îţi înnoieşti sau să îţi revitalizezi garderoba este să îţi cunoşti corpul. Ai o siluetă anume şi nu toate lucrurile pe care le vezi în magazin vor sta pe tine la fel cum stau pe manechine. Numai aşa vei putea lua cele mai bune decizii cu privire la croielile şi culorile potrivite, care să te avantajeze cu adevărat. Poţi începe cu Dress your best: The Complete Guide to Finding the Style That’s Right for Your Body. Dacă te-ai uitat vreodată la What not to Wear, ştii că Stacy London şi Clinton Kelly nu te vor dezamăgi, dar nici nu vor fi foarte îngăduitori cu tine.

Păstrează câteva elemente de bază în şifonier. Vei avea nevoie de cămaşa albă, jeanşii de culoare neagră, rochia de seară sau bluza albă. Vei putea construi în jurul lor, cumpărând câteva alte haine la modă şi potrivindu-le sau combinându-le unele cu altele.

Accesoriile tind să împrospăteze orice look, indiferent cât de purtate ar fi celelalte elemente ale ţinutei tale. Genţile şi bijuteriile, în primul rând, pot da un aer nou garderobei şi-o vor completa ca niciun alt element. Când vine vorba de accesorii, ar fi bine să iei în considerare proporţiile pentru că acestea pot îmbunătăţi, dar pot şi înrăutăţi ţinuta.

Vânează reducerile. Bugetul nu este afectat major şi vei rămâne cu resurse şi pentru alte tipuri de cumpărături. Ţine cont şi de magazinele online atunci când eşti în căutare de ceva nou. Alege haine versatile, cu modele simple, potrivite pentru orice tip de eveniment.

Dacă eşti mai aventuroasă din fire, dar şi pricepută, croieşte-ţi singură stilul! Există o mulţime de resurse DYI din care poţi să te inspiri şi vei avea, astfel, posibilitatea să recreezi acele haine super trendy de care te-ai îndrăgostit în magazin. Vei purta altfel lucrurile pe care ţi le faci singură, iar asta se va reflecta în atitudine. Poţi începe cu I Spy DIY Style.

Vizitează magazinele second hand, sunt pline de chilipiruri dornice să fie luate acasă. Cultivă-ţi răbdarea, vei avea parte de surprize. Nu uita şi de acele garage sales care au început să ia amploare şi la noi. Vei găsi întotdeauna ceva potrivit pentru tine şi silueta ta. Hainele sunt mereu drăguţe, iar preţurile – mai mult decât decente.

Inspiră-te. Blogurile şi revistele de modă abundă în tips and tricks, la fel şi cărţile. Aş mai pune pe listă şi Pinterest-ul, sursa de inspiraţie universală. Sigur vei găsi acolo ceva care să-ţi atragă atenţia, poate o combinaţie de culori care te va face să îţi priveşti garderoba cu alţi ochi.

Nu în ultimul rând, citeşte! Mai jos am adunat câteva cărţi pe care ai putea să le răsfoieşti când eşti în pană de idei.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *