Cum ne pregătim pentru IELTS, Cambridge test sau TOEFL

Am aflat de curând că Universitatea Cambridge (UK) are cursuri de vară pentru studenţi şi pentru cei care sunt dornici să înveţe în plus. Am descoperit chiar un program foarte interesant de Scriere Creativă, care ţine trei săptămâni, în perioada 21 iulie – 9 august: The Pembroke College-National Academy of Writing Summer Programme. Este destul de costisitor, însă universitatea oferă o întreagă experienţă, de la cursuri până la posibilitatea de a locui în campus pe întreaga perioadă, ocazia de a explora şi simţi pe pielea ta cum este să fii student la Cambridge (plus senzația că ești la Hogwarts, pentru fanii Harry Potter).

Această noutate m-a luat puţin pe nepregătite, deoarece una dintre cerinţele obligatorii pentru înscriere şi participare este să stăpâneşti foarte bine limba engleză şi să existe o certificare în acest sens, prin care să dovedeşti că eşti eligibil pentru acest curs. Certificările pot fi alegere, dintre: IELTS, Cambridge, TOEFL (dacă doriţi mai multe detalii, puteţi vizita site-ul aici).

Ce este IELTS?

IELTS (International English Language Testing System) este un test folosit pentru a evalua capacitatea de comunicare în engleză pentru toate cele patru abilităţi lingvistice – ascultare, citire, scriere şi vorbire – pentru cei care intenţionează să studieze sau să lucreze acolo unde engleza este folosită ca limbă de comunicare.Cum te pregăteşti pentru examen?

 

Ce este testul Cambridge?

Examenele Cambridge ESOL sunt recunoscute în lumea întreagă de către şcoli, universităţi şi angajatori din mediul public şi privat.  Succesul în susţinerea unui examen Cambridge îţi oferă un certificat recunoscut la nivel internaţional, care îţi atestă nivelul de limba engleză.Cum te pregăteşti pentru examen?

 

Ce este TOEFL?

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) este un test standardizat de limba engleză, care se administrează fie pe hârtie (PBT – paper based test) cât şi pe computer (iBT – internet based test). Este un test adresat persoanelor a căror limbă maternă nu este engleza. Testul măsoară abilitatea de a înţelege şi a folosi această limbă, aşa cum este ea vorbită, scrisă şi auzită în medii academice.Cum te pregăteşti pentru examen?

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *