În ce culoare ne vopsim pereții?

Schimbarea culorii pereților din casa ta poate influența modul în care te simți și felul în care îți privești încăperile. Deci, îndrăznește să îi adaugi casei tale un strop de culoare, mai ales că albul nu este întotdeauna atât de iertător cu imaginea pe care o oferă locuinței. Albul pune în evidență toate defectele modului în care ți-ai decorat casa și nu îți atinge nici sufletul și nici mintea. Nu îi oferă nici căldură și nici bun gust.O camera mică poate părea substanțial mai mare dacă pereții au culoarea potrivită, iar tu poți deveni mai productiv dacă pigmetul vopselei de pe pereții biroului tău imită vegetația. De asemenea, puterea culorilor este folosită pe post de terapie în nenumărate afecțiuni de natură psihologică. De exemplu:1.Impotriva anxietății se folosește auriu și galben moale pentru că induc o stare optimistă și însorită în suflet.2. Pentru claustrofobie indicat este să îți vopsești tavanul într-o nuanță de albastru deschis ce imită culoarea cerului.3. Violetul îți poate spori creativitatea, indicat pentru momentele în care ai lipsă de inspirație.4. Depresia poate fi tratată cu ajutorul culorilor vibrante, electrice.5. Dacă îți este greu să te concentrezi, încearcă să îți colorezi un perete în albastru închis, pentru că încurajează gândirea meditativă.6. Insomnia poate fi combatută cu ajutorul albastrului marin sau verdele deschis, pentru că îți oferă o stare de liniște și pace.7. Albastrul și verdele se folosesc și pentru tratarea stresului.8. Împotriva oboselii constate folosește mult roz aprins și oranj în spațiile în care îți petreci majoritatea timpului.Pentru voseaua pe care o folosești în camera copilului tău ține cont și de preferințele lui. Îți poți da seama de culorile pe care le preferă după cele pe care le folosește constant pentru a colora. Pereții camerei lui pot fi tapetați cu ilustrații din desenele și jocurile care îl pasionează. Poți să îi ceri și lui să participe la vospitul pereților, să își lase amprentele (la propriu), să contribuie cu ideile lui. Toate acestea îî vor dezvolta creativitatea și se va simți bine în camera lui știind că a contribuit direct la renovarea ei.În casa ta trebuie să fie o primăvara constantă, iar oranjul, galbenul(ocru, citran, persan), verdele(avocado, jar, frunză) pot contribui la acest lucru. Vopseaua pereților trebuie să îi ofere viață casei tale, să te relaxeze și energizeze deopotrivă.Mai multe idei găsiți și aici:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

5 thoughts on “În ce culoare ne vopsim pereții?”

 1. Albul e plictisitor, subscriu. Combinatia preferata e portocaliu-verde.

 2. Trebuie sa ai putin curaj pentru combinatii ceva mai indraznete, dar odata facut acest pas incepi sa te intrebi cum de nu l-ai facut mai devreme. Ne simtim bine in natura, dar de ce sa nu incercam sa aducem o farama din ea si in casa noastra? O putem face prin orice fel de mijloace – culori, forme, lumini etc. Efectele lor benefice asupra noastra sunt nepretuite.

 3. Insa majoritatea oamenilor tind sa ignore aceste aspecte atunci cand au in plan o redecorare a casei chiar daca efectele potrivirii unor culori pot fi benefice mintii si trupului. Unii se bazeaza strict pe afinitatea lor pentru o culoare neluand in calcul impactul culorii respective, ajungand in final sa isi “deterioreze” calitatea vietii in loc sa si-o imbunatateasca.

 4. transpus in opera, eu as decora asa:
  – violet in bucatarie, ca sa avem mereu inspiratie
  – albastru inchis in biblioteca/camera de studiu – pentru starea de meditatie
  – incaperile mici le asezonam cu tavane bleu, ca sa scapam de tentatia claustrofobiei
  – camera de zi aurie/portocalie ca sa fim odihniti cand ne da tarcoale anxietatea
  – rosu in dormitor, nu mai zic de ce, ca voua vad ca v-a scapat 😀
  – baia verde este obligatorie, sursa constanta de optimism..
  roz si alb nicaieri, sub nici o forma.

  dincolo de asta, am citit niste chestii interesante despre tendintele in decoratiuni interioare, se pare ca este din ce in ce mai preferat albul, pentru ca s-au dezvoltat foarte mult solutiile de iluminat suficient de mult cat sa iti poti schimba culoarea peretilor dintr-o telecomanda.
  incepand cu proiectoare “serioase” facute de inventivii ingineri de la philips, pana la becurile cu led-uri, care pot reproduce cam orice culoare – si nu numai atat, dar au si jocuri de lumini, si telecomenzi..
  in mod clar, o solutie moderna si foarte ingenioasa. si mult mai ieftina decat schimbarea culorii peretilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *