Cum îți înveți copilul să folosească olița

Deprinderea copilului de a folosi olița nu trebuie să fie o experiență neplăcută, stresantă, ci din contra, una ușoară și naturală. Dacă te gândești că există o vârstă perfectă pentru a-ți învăța copilul să facă la oliță, află că fiecare copil are ritmul său, pregătirile pentru folosirea oliței putând începe când micuții au între 18 și 24 de luni. Întreg procesul de acomodare și utilizare a oliței, trebuie să fie perceput ca o acțiune foarte naturală, copiii având nevoie de sprijin, răbdare și înțelegere din partea părinților.

Elizabeth Pantley, autoare a 8 cărți foarte populare de parenting și trainer în același domeniu, oferă în cartea sa sfaturi practice și eficiente, pentru a-ți ajuta copilul să foloseasca olița fără frustrare, confuzie sau lacrimi și mai ales fără nervi pentru tine. Planul de învățare a micuților să utilizele olița, poate începe doar atunci când copiii sunt cu adevărat pregătiți și chiar își doresc asta. Însă tu trebuie să ai in vedere cum arată olița, temperatura acesteia, poziționarea în casa. Renunță la scutece și utilizează hainuțe potrivite, care pot fi ușor de scos. De asemenea, nu uita că multe dintre aceste hăinuțe vor fi murdărite foarte des. Vorbește cu micuțul tău și explică-i în mod constant că este bine să folosească olița, așa cum părinții utilizează toaleta.

Abordează situația într-un mod pozitiv, plăcut și foarte calm. Trebuie să ai foarte multă răbdare și o atitudine relaxată indiferent de comportamentul copilului. Încurajează-i fiecare efort și mai ales orice succes. Nu uita că este absolut normal ca procesul de învățare a copilului să folosească olița să dureze și să fie presărat cu o serie de mici accidente, momente mai puțin plăcute pentru tine. Cu toate acestea, nu grăbi acest proces de învățare și acordă-i timpul necesar potrivit ritmului său propriu.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *