Cum funcționează economia

În How the Economy Works, un economist de frunte analizează economia și criza economică actuală într-un limbaj accesibil, fără elemente de jargon sau limbaj de lemn. Roger E. A. Framer e de părere că pentru a ieși din criză, situația economică și regulile după care se ghidează ar trebui schimbate.El face o comparație între economia clasică și cea a lui John Maynard Keynes de la începutul secolului al XX lea, explicând grațios fiecare teorie în parte.John Maynard Keynes este unul dintre principalii fondatori ai macroeconomiei moderne, iar ideile lui au pus baza keynesianismului.În timpul Marii Crize(1929-1933), Keynes a constestat vechea idee conform căreia economia are un mecanism de auto-corecție. Școala keynesiană a contribuit la renașterea economiei clasice în 1970, renaștere ce a dus mai târziu la o altă criză economică mondială, cea din zilele noastre.Autorul cărții, Roger E. A. Farmer este de părere ca economia sănătoasă și corectă este o combinație între teroria lui Keynes și economia clasică.Din economia clasică el preia ideea că o teorie economică trebuie să explice că modul în care indivizii se comportă, deci alegerile noastre colective, pot modela economia. Din teoria economică a lui Keynes, autorul e de acord cu ideea că piețele nu funcționează întotdeauna bine, deci capitalismul are nevoie de ajutor. Scopul lui Farmer este de a contura ideea că este nevoie de o corecție a economiei libere de piață, fără a sufoca spiritul antreprenorial și planificarea centralizată.Evenimentele recente au demonstrat  faptul că nu ne permitem să tratăm economia superficial, pentru ca va avea un impact negativ puternic asupra vieții noastre de zi cu zi, iar Framer ne explică cum să nu ajungem acolo.Mai multe cărți de teorie economică aici!займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “Cum funcționează economia”

  1. Daca varianta A a dus la criza si varianta B a dus la criza, de ce am crede ca un fel de (A+B)/2 ar duce altundeva? Sa tot faci aceleasi lucruri asteptand rezultate diferite e una dintre definitiile nebuniei, nu? (As pune un smiley, but it’s not funny.)

    Daca tot e de gasit o solutie, hai sa facem o treaba ca lumea. Trimitem capitalismul si modelele si teoriile asociate la groapa, dupa alte -isme care au fost in mare parte ingropate de-a lungul istoriei, si incercam altceva. In cel mai rau caz, ajungem tot cam aici, dar macar exista o sansa sa nu se intample asta.
    (If I may: http://blog.cavsplace.com/?p=904 Tinand cont de cati ani au trecut pana sa scriu o prima idee undeva, si si acolo doar ceva mai mult de jumate descrie de fapt ideea mea, I wouldn’t hold much hope for further details posted, but hey…)

    Ok, I’ll shut up now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *