Cum construim o echipă învingătoare

“Antrenorul de fotbal american, Mike Smith și autorul Jon Gordon explorează  într-o nouă carte modul în care se poate construi o echipă învingătoare în afaceri, sport și viață.”

Antrenorul NFL Mike Smith a condus una dintre cele mai remarcabile reveniri din istoria fotbalului american. În sezonul anterior sosirii sale în 2008, Atlanta Falcons avea un record de 4-12 (victorii – înfrângeri) iar franciza nu câștigase niciodată două campionate la rând. Sub conducerea lui Smith echipa a obținut un record de 11 victorii și doar 5 înfrângeri în primul sezon, a ajuns în playoff și în finala Super Bowl, aducându-i antrenorului Smith premiul “AP Antrenorul anului” în 2008 și a fost propus de către  colegii săi pentru premiul “Antrenorul anului” în 2008, 2010 și 2012.

Cartea “You Win in the Locker Room First” se bazează pe experiența extraordinară a antrenorului Mike Smith și a lui Jon Gordon – consultant la numeroase facultăți și echipe profesionale –  în explorarea celor 7 principii care pot fi adoptate de orice organizație, școală, afacere sau echipă sportivă ce pot ajuta la revitalizarea grupului lor.

Cartea se concentrează pe 7 valori fundamentale ce ajută la construirea și dezvoltarea unei echipe câștigătoare. Acestea sunt:

 • Cultura
 • Atitudinea molipsitoare
 • Consistența
 • Comunicarea
 • Conexiunea
 • Grijia
 • Devotamentul

Fiecare secțiune a cărții cuprinde capitole scurte ce conțin lecții, povestiri și sfaturi practice. Pe parcursul cărții autorii definesc o strategie de construire a unei organizații înfloritoarea și de a oferi un cadru practic pentru a da liderilor instrumentele necesarea în a clădi o cultură propice, a conduce cu mentalitatea potrivită, a construi relații puternice,  a îmbunătăți lucrul în echipă și de a evita capcanele în care cad mult prea mulți lideri și organizații, cu o perspectivă asupra:

 • Cum pot juca liderii un rol pozitiv atunci când o echipă este împărțită.
 • Care este importanța creării unei culturi pozitive într-o echipă, cum să o susții și de unde să începi.
 • Cum să ții o echipă cu moralul ridicat după prima ei înfrângere.
 • Primul lucru pe care trebuie să-l facă un lider după o înfrângere.

Pe lângă împărtășirea lucrurilor care au mers bine la echipa Falcons, Smith ne spune și lucrurile mai puțin bune care s-au întâmplat în ultimele două sezoane și oferă sfaturi valoroase pe care liderii le pot deprinde din victoriile, înfrângerile și greșelile lui.

Indiferent că este vorba despre o echipă de conducere executivă, echipă de sport,  camera de urgențe, echipă militară sau de școală, liderii de succes antrenează, dezvoltă, îndrumă și încurajează oamenii din echipa lor. Acest lucru nu îmbunătățește numai echipa ci și pe liderii acestora și relațiile, conexiunile și organizațiile lor.

You Win in the Locker Room oferă ne facilitează accesul în spatele ușilor închise a unuia dintre cele mai dificele și stresante job-uri de conducere din lume și  a ceea ce liderii pot învăța din aceste experiența în scopul construirii propriilor echipe triumfătoare.”

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *