Cum blochează creierul anumite amintiri

Conform unui studiu, există două moduri de a uita ceva în mod voluntar. Primul mod este de a bloca sistemul de amintire al creierului, în timp ce al doilea este de a construi alte amintiri pentru creier, în locul celei pe care vrem să o blocăm. Cercetătorii au descoperit aceste două metode prin scanarea RMN a creierului voluntarilor în timp ce își aminteau și uitau în mod voluntar anumite asocieri între perechi de cuvinte. Au uitat asocierile, fie încercând să le blocheze, fie gândindu-se la alte lucruri care să înlocuiască amintirile despre asocieri.

Cum înlocuim amintirile?

Ține-te ocupat. Este cel mai rapid mod de a te descotorosi de amintiri neplăcute, formând unele noi. Găsește-ți un nou hobby, citește o mulțime de cărți noi și uită-te la multe filme. Caută-ți un job nou și chiar gândește-te să te muți într-un apartament sau casă nouă. Elimină obiectele care declanșează amintirile. Arde-le, aruncă-le, de la fotografii pînă la haine și mobilă, cadouri, scrisori, indiferent dacă ai un sentiment pozitiv despre ele. Totul este să te detașezi și să îți distragi atenția de la acea amintire. Ai răbdare și metodele pe care le aplici vor da rezultate. Meditează și ascultă muzică calmă. Ideea este să te calmezi și să nu te pierzi cu firea. După o jumătate de oră vei realiza că nu îți mai pasă de acea amintire.

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *