Cressida Cowell

Poveștile sunt prim sursă de inspirație culturală a omului. A omului mic, la început, care crește cu un model, cu un idol pe care și-l așează în fața ochilor minții și își dorește să devină asemenea lui. Datorită basmelor și fascinației pentru lume și infinitudinea ei, copilul își dorește să devină erou. Ceea ce este firesc. Cine nu și-a dorit să fie Prâslea, Super-Man sau Harry Potter?( în această ordine). Un mare avantaj al eroului sunt puterile lui supra-omenești, fie că vorbim de forță, rapiditate sau magie. Altul sunt prietenii lui hazlii și oricând prin preajmă, în caz că eroul intră în încurcătură. Și ca să ai prieteni trebuie să fii un om amabil, bun, simpatic și mereu atent la nevoile lor. Ce te faci însă când prietenul tău este un dragon și când ar trebui de fapt să îl vânezi, nu să te împrietenești cu el ? How to Train Your Dragon și volumele care i-au urmat : How to be a Pirate, How to Speak Dragonese, How to Cheat a Dragon’s Curse, How to Twist a Dragon’s Tale, A Hero Guide to Deadly Dragons, How to Ride a Dragon’s Storm, HowtoBreak A Dragon’s Heart, How to Steal a Dragon’s Sword sunt cărți scrise de către Cressida Cowell pentru copii și pentru copiii din noi care învață în fiecare zi cât de mult rău poate provoca o prejudecată sau o opinie greșită despre lumea din jurul nostru, mai ales dacă această idee ne ghidează faptele.

Copilul care înfruntă oamenii pentru dragoni și nu invers este eroul pe care nu-l întâlnim în tradiționalele povești. Acesta ne este prezentat într-o serie de volume în care o lume care trebuie să lupte împotriva alteia și își întoarce privirile spre originile acestei lupte. O poveste cu eroi, dragoni și oameni care nu trebuie să lipsească din biblioteca micului și marelui iubitor de basme.

Cressida Cowell se naște și crește în Londra. Își petrece de asemenea mult timp din copilărie pe malul unei insule nelocuite din vestul Scoției. Convinsă că acolo trăiesc dragoni fioroși, este fascinată de aceste creaturi și nu se oprește a crea în mintea sa numeroase povești. Ajunge să le pună pe hârtie și cartea sa devine un volum care este citit astăzi în mai bine de treizeci de limbi. Expertă în design grafic, Cressida preferă să își ilustreze singură volumele dar scrie de asemenea povești pe care alții doresc să le ilustreze și se așteaptă la rezultate neașteptate și despre care spune că o inspiră. Din seria Hiccup, adică seria eroului nostru viking care-și găsește un prieten înaripat, Cressida a ilustrat opt volume. Această poveste la care încă scrie i-a adus autoarei un renume internațional și premiul Nestle Childrențs Book Prize în 2006. Nu de puține ori numele autoarei s-a regăsit pe listele de nominalizări la alte premii literare. În prezent, Cressida locuiește în Hammersmith, Londra, cu soțul și cei trei copii ai săi. Oare basemele lor preferate care or fi ?

Christmas Boutique

Ficțiune pentru cei mici

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *