Creativitate și spirit ludic în designul de mobilier

Inovația și inspirația în designul de mobilier se regăsesc în ziua de astăzi în obiecte inedite, care îndeplinesc atât funcția practică cât și cea estetică. Piesele de mobilier care se potrivesc unui stil de viață modern sunt proiectate și realizate astfel încât să conducă la o schimbare a stării de spirit și nu doar la îndeplinirea unei nevoi practice. Modelele creative de mobilier folosesc materiale noi precum și tehnologii de prelucrare de ultimă generație, depășind tot ceea ce înseamnă convenție și regularitate în acest domeniu.

 

 

 

 

 

 

Patul este obiectul de mobilier indispensabil, care de-a lungul istoriei și-a păstrat în linii generale aspectul. Acesta este situat la orizontală și de preferat este să fie cât mai comod și mai încăpător. Recent, designerii de mobilier au realizat modele surprinzătoare de paturi care se eliberează de limitele modelelor clasice, previzibile.

 

 

 

 

 

 

O mare parte din viață ne-o petrecem stând pe un scaun, fie acasă, fie la muncă, dar de foarte puține ori am acordat acestor obiecte un interes major. Din fericire, există designeri talentați care doresc să ne ajute să apreciem rolul scaunelor. Ei au creat modele moderne de scaune, unele chiar ciudate, pe care cu siguranță nu le poți trece cu vederea.

 

 

 

 

 

 

Mesele clasice sunt alte piese de mobilier despre care putem afirma că sunt banale. Însă designul creativ al unor astfel de obiecte, ne poate demonstra contrariul. O masă poate deveni o piesă de rezistență pentru casa ta.

Personalizarea ambientului cu ajutorul mobilierului trebuie să țină cont atât de necesitățile spațiului cât și de personalitatea celor care locuiesc în acele încăperi. Designul de mobilier este foarte permisiv în ceea ce privesc ideile de realizare, materialele sau culorile.

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *