Coursera: educația și cultura în societatea modernă

Acumularea cunoştinţelor şi îmbunătăţirea acestora nu ia niciodată sfârşit. Învăţăm la şcoală, învăţăm la locul de muncă, învăţăm de la prieteni, de la copiii noştri, învăţăm din cărţile pe care le citim şi documentarele pe care le urmărim. Societatea nu oboseşte niciodată, este un motor fără somn care formează oameni şi caractere, care contribuie la dezvoltarea societății.

Unul dintre avantajele societăţii moderne, cea în care trăim acum, este că putem învăţa lucruri noi prin simpla deschidere a calculatorului. Numeroase universităţi oferă cursuri online, sunt dezvoltate sisteme e-learning cu posibilitatea de autoevaluare la final, astfel încât informaţia este la dispoziţia noastră oricând, educația o primim prin toate canalele și formele existente.

Şi că veni vorba de educaţie, am descoperit acum câteva luni Coursera – o organizaţie mondială nonprofit, un parteneriat între universităţile de renume din întreaga lume, care oferă gratuit cursuri celor interesaţi. Sunt acoperite domenii precum: Arte, Biologie, Medicină, Business, Management, Chimie, Software, Inginerie, Nutriţie, Drept, Matematică, Statistică, Muzică, Film, Literatură, Astronomie, Geografie, Ştiinţe Sociale. Şi mă opresc aici, deoarece acestea sunt domeniile principale, însă pe site-ul organizaţiei veţi găsi întreaga listă de peste 400 de cursuri. Unele dintre ele sunt predate şi în alte limbi decât engleză: spaniolă, franceză, chineză, germană, italiană.

Săpând prin site, am descoperit un curs interesant care urmează să înceapă în 7 octombrie 2013, ţinut de Eric Rabkin, profesor de Literatură Engleză la Universitatea din Michigan: Fantasy and Science Fiction: The Human Mind, Our Modern World.

Ce pregăteşte acest curs? Pe parcursul a 11 săptămâni se vor organiza discuţii, analize şi dezbateri pe marginea operelor clasice din domeniile fantasy şi science fiction. Pentru a participa, trebuie să vă înregistraţi pe site, să alegeţi cursul în cauză şi să vă înscrieţi. După începerea cursului, veţi avea acces la înregistrările video şi materialele pe care profesorul le-a pregătit pentru voi. Tot pe site, veţi avea acces la forum, unde toţi participanţii la curs vor putea discuta despre temele predate, va trebui să răspundeţi la quizz-uri şi să respectaţi termenele pentru “temele de acasă” pe care le veţi primi.

La final, participanţii la curs vor primi un certificat de participare semnat de către profesor.

Dacă v-am convins că “Fantasy and Science Fiction: The Human Mind, Our Modern World” este un curs care merită atenţia voastră, trebuie să vă pregătiţi înainte de 7 octombrie, deoarece există o listă de lecturi obligatorii pe care trebuie să o parcurgeţi până la începerea cursului, sau chiar în timpul acestuia. Cărţile de citit sunt cele de mai jos. Succes!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *