Cosmetica feței cu ajutorul…plantelor medicinale!

Într-adevăr subiectul poate părea ușor demodat. Societatea contemporană, marile aglomerații urbane, promovează clinicile de sănătate unde se aplică tehnici moderne pentru diferitele nemulțumiri ale pacienților. Cu toate acestea, există încă multe tratamente bazate pe ceea ce încă din epoci străvechi se folosea, și anume ierburile, plantele cu proprietăți binefăcătoare pentru anumite afecțiuni ale corpului.

Pentru doamne, domnișoare și nu numai, să ne ocupăm astăzi de cosmetica feței. Pentru diferitele tratamente aplicate pentru ten, trebuie să știm că există patru moduri de utilizare:

-loționări ale feței cu infuzii sau decocturi de plante;

-comprese cu infuzii sau decocturi, care se țin pe față 10-15 minute;

-băi de aburi-cu plante medicinale infuzate în apă fierbinte;

-măștile-care mai conțin în afară de plante și un suport sau o masă, care poate fi cel mai adesea amidonul sau mierea.

Pentru tenurile uscate, sunt recomandate plante care activează circulația periferică și plante cu proprietăți emoliente. Exemple: flori de Gălbelene, flori de Mușețel, Sunătoare, rădăcină de Nalbă mare. Se aplică prin loționări sau comprese cu infuzie, preparate din 2-3 linguri flori la cană.

Pentru tenurile grase, la care se remarcă și pori dilatați, se recomandă în principal plante cu conținut de tanin, având proprietăți antiseboreice, precum și uleiuri volatile-antiseptice și calmante. Exemple: flori de Mușețel (datorită azulenului cu acțiune antiseptică protectoare pentru ten. Băi de abur cu infuzie din 2 lingurițe la cană), frunze de Nuc (comprese cu infuzie preparată din 4 linguri frunze la cană), frunze de Mentă (loționări cu infuzie preparată din 50g frunze la litru), frunze de Salvie (comprese cu infuzie preparată din o lingură frunze la 100 ml apă), Cimbrișor sau Cimbru de cultură (comprese cu infuzie preparată din o lingură frunze la 100 ml apă).

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *