Copywriting-ul sau arta de a scrie pentru a convinge

Cu toții utilizăm cuvintele pentru a transmite diferite mesaje, fie că scriem un e-mail, fie că alcătuim un text frumos pentru o felicitare. Scopul nostru este strict de a transmite un mesaj fără a avea intenția de a promova un produs, un serviciu sau o idee. Copywriting-ul este o disciplină profesionistă și presupune scrierea de texte pentru a promova produse, idei, persoane sau companii. Folosirea cuvintelor într-un mod eficient ajută la transmiterea corectă a mesajelor.

În publicitate sau marketing fiecare strategie de comunicare implică utilizarea unor tehnici precise de copywriting, deorece mesajul transmis nu trebuie să fie doar frumos, ci și eficient. Textele de obicei trebuie să fie susținute de argumente credibile, de multe ori utilizându-se abordări creative pentru ca mesajul să fie receptat mai repede și mai ușor. Copywritingul este în ziua de astăzi omniprezent, în marketing și publicitate acesta solicitând multă energie și efort cognitiv pentru a produce efectele dorite.

Deși multe persoane leagă ideea de copywriting cu ideea de manipulare, scrierea eficientă de texte are scopul de a reda informații care merită a fi citite și care ajută la realizarea unei evoluții a relației cu clienții cărora le transmiți mesajul. Copywriting-ul se ghidează după o serie de tehnici și metode care au la bază solide cunoștințe de marketing și psihologie și de asemenea, o doză importantă de creativitate.

Mai multe cărți de publicitate aici

Confesiunile unui om din publicitate: David Ogilvy

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *