Copilul şi căsătoriile gay

În timp ce unii cred că părinţii de acelaşi sex ar avea un impact negativ asupra dezvoltării unui copil, există din ce în ce mai multe dovezi care susţin mai degrabă contrariul.

Mai mult, un studiu efectuat anul trecut la Universitatea din Melbourne a demonstrat cum copiii proveniţi din căsătoria unor persoane de acelaşi sex sunt, de fapt, mult mai sănătoşi şi au un comportament mult mai bun, datorat în special diviziunii echitabile a rolurilor între părinţi. Un studiu al Universităţii din Colorado a aflat recent şi că acei copii proveniţi din căsătoria unor persoane de acelaşi sex au aceleaşi şanse la a avea bune rezultate şi din punct de vedere social, şi comportamental.

De-a lungul timpului, s-a mai descoperit şi că copiii rezultaţi din căsătorii între cupluri de acelaşi sex au la fel de multe şanse în a avea un parcurs normal la şcoală ca şi copiii familiilor uzuale, avantajul cuplurilor heterosexuale fiind dat doar de un statut socio-economic mult mai mare. Până la urmă, cuplurile gay sunt la fel de capabile ca cele heterosexuale să crească copii şi să le ofere un mediu stabil. Calitatea acestor relaţii şi capacitatea de a creşte copii nu se rezumă la orientarea sexuală, ci la decizii individuale şi la angajament individual.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *