Copiii și dezvoltarea lor personală – How Children Succeed

Care factori sunt mai importanți pentru obținerea succesului în viață de către copii: un IQ ridicat sau alte abilități non-cognitive? Pentru a răspunde la această întrebare, jurnalistul american Paul Tough a intervievat economiști, psihologi și neurologi, a examinat cercetările acestora, a discutat cu studenți, profesori și directori de instituții de învățământ.

How Children Succeed este un studiu riguros, realizat cu scopul de a demonstra că perseverența, auto-controlul, curiozitatea, conștiinciozitatea, curajul și încrederea în sine reprezintă cei mai importanți factori pentru obținerea succesului la școală și în viață, de către copii. Paul Tough demonstrează că secretul unui adult fericit și sănătos ține de modul în care acesta învață de mic să gestioneze greutățile și dezamăgirile cu care se confruntă de-a lungul vieții, drumul către succes fiind deseori pavat cu situații dificile.

O nouă generație de cercetători vor să demonstreze că succesul în viață are foarte mult de-a face cu mediul în care oamenii cresc și nu neapărat cu zestrea genetică, aceasta și pentru faptul că un mediu favorabil va stimula utilizarea intelectului. Unul dintre acești cercetători este James Heckman – laureat al Premiului Nobel, economist și profesor la University of Chicago. Încă din anul 2008 acesta convoacă la discuții economiști și psihologi pentru a dezbate probleme importante precum: care sunt competențele ce conduc la succes, cum se dezvoltă acestea în perioada copilăriei sau ce i-ar putea ajuta pe copii să se descurce mai bine în viață. Autorul rezumă de asemenea, în cartea sa, studii de cercetare foarte importante. Unul dintre acestea ar fi “The Adverse Childhood Experience Study”, un proiect al organizațiilor Centers for Disease Control și Kaiser Permanente, care a dezvăluit o uimitoare corelație existentă între experiențele traumatice suferite în copilărie și adultul care se confruntă cu probleme în viață. Un alt studiu este cel care arată că stresul din copilărie poate fi eliminat cu ajutorul unor relații apropiate cu părinții. Pe baza acestor dovezi concludente, Heckman afirmă că familia este principalul factor al succesului copiilor la școală.

Cu foarte multe informații și bine scrisă, cartea How Children Succeed este o lectură esențială pentru toți aceia cărora le pasă de viitorul copiilor lor.

 

Mai multe cărți pentru părinți:

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *