Copiii pot asimila noţiuni de limbă străină din desenele animate

Învățarea unei limbi străine aduce cu sine multe beneficii, începând de la dezvoltarea intelectuală până la posibilitatea de cunoaștere și interacțiune cu noi culturi. Pentru cei mici, învățarea unei limbi străine reprezintă un avantaj major, ajutându-i pe aceștia să se pregătească mai bine pentru viitor și să beneficieze de avantajele numeroase pe care le au cei care stăpânesc la perfecție mai multe limbi străine. Specialiștii în pedagogie și lingvistică susțin faptul că vârsta potrivită pentru începerea învățării unei limbi străine depinde foarte mult de capacitatea și aptitudinile fiecărui copil în parte, însă o medie generală de vârstă ar fi cuprinsă între 2 și 7 ani.

Lingvistul Benjamin Whorf  a realizat un studiu amplu cu privire la relația dintre limbaj și gândire, susţinând că fiecare limbă occidentală ne determină să vedem realitatea într-un mod specific, limba pe care o vorbim determinând o mare parte a modului nostru de gândire – Language, Thought, and Reality. Pentru copii, acest aspect susținut de Whorf cu siguranță are un rol important pentru o dezvoltare considerabilă a capacității intelectuale. Cei care vorbesc mai multe limbi sunt mai inteligenți, mai creativi și mai flexibili în gândire.

Copiii au o memorie foarte bună și învață ușor. Pentru a stăpâni noțiuni de engleză, franceză, germană, spaniolă sau altă limbă străină ei trebuie să fie în permanență stimulați și încurajați. Părinții trebuie să fie conștienți că metodele de învățare sunt personalizate în funcție de copil, iar menținerea unui program de studiu este absolut necesară. Cei mici pot asimila noțiuni ale unei limbi străine într-un mod mai simplu decât adulții. Ceea ce contează foarte mult este modalitatea prin care este învățat un copil să cunoască o limbă străină. Micuții nu trebuie să fie niciodată forțați sau suprasolicitați. Jocurile, desenele animate, micile povestiri sau alte experiențe care oferă celor mici posbilitatea de a auzi o limbă străină, îi va ajuta pe aceștia să intre în contact cu limba respectivă și să o învețe mai ușor. Desenele animate în limbi străine pot constitui resurse educative foarte utile, pentru ca cei mici să asimileze foarte simplu cuvinte și noțiuni.

Desene animate în limba germană

Desene animate în limba engleză


 

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *