Conferinţele TED

“We believe passionately in the power of ideas to change attitudes, lives and ultimately, the world. So we’re building here a clearinghouse that offers free knowledge and inspiration from the world’s most inspired thinkers, and also a community of curious souls to engage with ideas and each other.”

        Cu toţii cred că am auzit de conferinţele TED, am văzut filmuleţele pe YouTube de la prezentări şi am rămas cu gura căscată la ce idei faine sunt împărtăşite în cadrul conferinţelor ţinute. TED este un acronim pentru “Technology, Entertainment, Design“, o serie de conferinţe finanţate de o fundaţie privată non-profit Sapling, cu sloganul extrem de cunoscut “Ideas worth spreading”.

        TED a luat fiinţă în 1984 ca un singur eveniment. Din punct de vedere financiar, acesta nu a avut succes. Conferinţele anuale au început abia din 1990 în Monterey, California. Treptat, a crescut comunitatea persoanelor din ce în ce mai interesate de aceste conferinţe, ducând la mutarea locaţiei din Monterey în Long Beach. Proiectul TED a fost ideea arhitectului şi designerului grafic, Richard Saul Wurman, care, în 2002, s-a retras, găsindu-şi un succesor în persoana lui Chris Anderson, antreprenor new-media şi entuziast al conferinţelor TED. Cel din urmă a ţinut în 2002 o prezentare despre ce ar face el diferit în cadrul TED pe post de custode.

         În 2005, sub atenta supraveghere a lui Anderson, a fost înfiinţată o serie de conferinţe sub numele TEDGlobal, conferinţe ce au avut loc la Oxford(2005), Arusha, Tanzania(2007)-TEDAfrica, Oxford(2009-2010), Mysore, India(2009), Edinburgh(2011-2012).

         Tot în 2005, Anderson  l-a angajat pe JUne Cohen ca director la TEDMedia. După ce ideea acestuia de a realiza o  emisiune bazată pe prezentările TED a fost respinsă de mai multe reţele, au fost selectate mai multe prezentări pentru a fi postate pe site-urile TED, YouTube, iTunes, unde au fost vizualizate de un număr extrem de mare de vizitatori.

        Ulterior, pe baza acestor conferinţe TED a fost creat un program TEDx, eveniment organizat independent,  pentru a oferi comunităţilor, organizaţiilor şi indivizilor din întreaga lume şansa de a purta discuţii şi a răspândi idei la nivel local. Evenimentele TEDx sunt foarte bine puse la punct şi fiecare îşi derulează activitatea proprie în fiecare oraş. Organizatorii nu au voie sa facă profit de pe urma acestor evenimente, se poate percepe o taxă de intrare/prezentare, însă doar pentru a acoperi costurile desfăşurării. Speakerii, aşa le spunem şi noi, trebuie să îşi dea acordul ca prezentările lor să poată fi modificate şi distribuite de către TED.

        În proiectul TED au fost peste 1000 de speakeri, fiecare prezentându-şi ideile, visele, experienţele. Printre aceştia se numără Bill Gates, Isabel Allende, Al Gore, Bill Clinton, James Cameron, Alain de Botton, Stephen Hawking, Jamie Oliver, şi mulţi alţii, mai mult sau mai puţin cunoscuţi.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *