Elemente cheie pentru strategia de Social Media

Acest articol a fost scris pe baza cărții “Maximize Your Social”, de Neal Schaffer, în avanpremiera evenimentului “Maximizing Social Media for Professionals and Businesses”, pe care autorul îl va susține la București, pe data de 28 Mai.

Social Media are potențialul de a întări cultura unei companii deoarece este un mediu în care oricare angajat poate contribui cu adevărat.

Oferind oricărui angajat din companie șansa egală de a participa în programele de Social Media, se naște  oportunitatea de a crea o cultură de companie puternică în care fiecare are o voce ‘socială’ ce va aduce beneficii pe termen lung.

Prin elaborarea regulilor interne de urmat în social media, de către fiecare angajat, se trasează direcția pe care fiecare trebuie să o respecte în susținerea strategiilor de social media la nivel de organizație. O dată creată aceasta cultură, trebuie comunicat în interiorul companiei astfel încât toți angajații să fie la curent cu programele de Social Media ale organizatiei.

Probabil, multi profesioniști consideră că singurii care contează în Social Media sunt clientii externi, însă adevărul este că o echipă puternică responsabilă de comunicarea cu angajații joacă un rol central în implementarea strategiei externe de Social Media.

Câteva recomandări legate de ceea ce ar trebui făcut în comunicarea internă pentru a obține succesul în implementarea stragiei de Social Media și câștigarea susținerii angajaților, ar fi:

–  În comunicarea cu angajații încă din prima zi când se alătură companiei, trebuie anunțate, pe lângă procedurile de lucru, siguranța la locul de munca, organigrama companiei, procedurile de resurse umane,  și regulile interne de Social Media pe care aceștia trebuie să le respecte.

–  Planul de inducție va trebui să include și prezentarea susținută de către un membru al echipei de comunicare internă, astfel încât noii angajați să fie educați și informați despre strategia și regulile interne de Social Media încă din prima zi, ca ei să știe cum vor folosi Social Media în numele companiei. Prezentarea trebuie să fie deschisă și transparentă pentru a evita neînțelegerile de mai târziu.

–  Comunicarea cu angajații a regulilor de Social Media trebuie să fie constantă pentru ca aceștia să le folosească și să le urmeze corespunzător. O revizuire periodică a regulilor interne de Social Media este necesară pentru ca acestea sa rămână relevante pentru angajați.

–  Alocarea resurselor necesare (timp, bani și efort) pentru a crea strategii eficiente de comunicare internă trebuie făcută la fel ca alocarea resurselor pentru comunicare cu clienții și consumatorii externi, deoarece angajații au potențialul de a fi cei mai buni amabasadori ai unui brand.

Rolul specialiștilor în comunicarea internă este de a influența angajații precum și pe toti cei care exercită o influență asupra companiei într-o anume măsură, implicit de a lua decizii bune de care vor beneficia angajații și întreaga companie.

Introducerea Social Media în companie trebuie să fie făcută la fel ca celelalte canale de comunicare: cu atenție, timp și resurse, pentru că Social Media nu este ceva ce se face pentru angajați ci “cu” și “împreună” cu ei.

Biletele se pot achiziționa aici, iar pe baza codului: NEALSCHAFF beneficiați de 10% reducere.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *