Compentenţe financiare aplicate la nivel managerial

“Un middle sau top manager cu pregatire economico-financiara gestioneaza mult mai simplu bugetul pe departament si isi gaseste cu usurinta parghiile de eficientizare a acestuia”

Ce isi doreste fiecare companie? Raspunsul este simplu si usor de intuit: REZULTATE.Iar aceste rezultate sunt evaluate atat calitativ, dar mai ales cantitativ. Daca pentru un middle manager proportia calitativ/cantitativ fluctueaza de la 20/70 la 50/50, pentru un top manager sau un stakeholder partea calitativa intra mult in umbra, ramanand importante doar cifra de afaceri si profitul.Un middle sau top manager cu pregatire economico-financiara gestioneaza mult mai simplu bugetul pe departament si isi gaseste cu usurinta parghiile de eficientizare a acestuia.Nu acelasi lucru se intampla atunci cand vorbim despre un oricare alt manager care nu a avut tangenta cu notiunile economico-financiare.

Cum priveste un top manager sau un stakeholder acest lucru?

De cele mai multe ori ca pe o scadere a cifrei de afaceri sau a profitului. Este indreptatit sa priveasca astfel: timpul consumat de respectivul middle manager pentru a se familiariza cu termenii economico-financiari si a incepe sa lucreze cu ei (precum si inevitabilele erori sau greseli) este un timp pierdut si nu investit.

Daca citind randurile de mai sus te-ai simtit “citat”, poate este momentul sa iei o decizie:

– Stakeholder sau top manager: ofera-le middle managerilor din compania ta oportunitatea de a creste cifra de afaceri si profitul, prin sustinerea acestora in dezvoltarea cunostintelor lor in zona economico-financiara;

– Middle manager: ofera-ti oportunitatea de a creste in ochii top managementului si a stakeholderilor, prin dezvoltarea cunostintelor tale in zona economico-financiara.

Andreea (Udrea) Radulescu

Project Manager
Tack International
T: +40 21 316 59 78
M: +40 722 396 739
andreea.udrea@tack.ro

www.tack.ro

Simona Macovei

Business Unit Manager Bucharest
Barnett McCall Search & Selection
T: +40 21 231 53 24
M: +40 731 493 223
simona.macovei@bmr.ro

www.bmr.ro

 

Via cariereonline.ro

Mai multe cărți din categoria Business

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *