Clubul de carte al lui Mark Zuckerberg

La începutul anului acesta, mogulul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat într-o postare publică că îşi doreşte să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni, interesat fiind de culturi inedite, de credinţe, istorii şi tehnologii.

Şeful Facebook este recunoscut pentru provocările anuale pe care şi le asumă an de an, iar printre cele mai faimoase se află decizia de a învăţa mandarina, de a cunoaşte în fiecare zi pe cineva care nu lucrează la Facebook sau aceea de a deveni vegetarian. 50,000 de oameni au venit cu sugestii înainte de începerea anului, iar dintre toate, şeful de la Facebook a ales-o pe cea cu a citi două cărţi pe lună.

Clubul de carte A Year of Books a strâns până acum o comunitate de 430,000 cititori şi a ajuns la cea de-a 12-a carte citită. Prima carte propusă de Zuckerberg a fost The End of Power, un volum de eseuri politice, care s-a epuizat din stocurile Amazon la doar câteva zile de la alegerea ei ca temă de discuţie pentru clubul de carte.

Până acum, deşi grupul este foarte numeros, puţine cărţi au avut mai mult de 100 de comentarii, ceea ce poate însemna că oamenii apreciază iniţiativa lui Zuckerberg, dar doar la nivel declarativ. În ianuarie, jurnaliştii se întreceau în predicţii, numindu-l pe Mark Zuckerberg “noul Oprah”, dar încă de la prima carte, foarte puţini cititori şi-au făcut simţită prezenţa în comentarii. Este adevărat, totuşi, că volumele alese nu sunt deloc din categoria “carte de citit la plajă”, ci tratate puternice de economie, psihologie sau sociologie.

Mai jos sunt cărţile pe care Mark Zuckerberg le-a propus spre dezbatere în clubul său de pe Facebook.

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *