Cloud Atlas – una din cele mai aşteptate ecranizări ale finalului lui 2012

 

 

 

 

 

 

 

Scris și regizat de frații Wachowski și de Tom Tykwer, filmul este ecranizarea romanului bestseller Cloud Atlas al autorului britanic David Mitchell. Acest proiect extrem de ambițios împrumută elemente din alte filme precum Babel, Tree of Life, Blade Runner, Amistad și Amadeus, cu adaos de doze de idei ale curentului New Age, tema centrală a filmului fiind reprezentată de ideea că suntem cu toții legați împreună prin acțiunile și destinele noastre. “Cloud Atlas” este cu siguranță una din cele mai aşteptate ecranizări ale finalului lui 2012, fiind considerat unul dintre cele mai scumpe filme independente realizate vreodată.

Romanul Cloud Atlas” este o compilație de șase povești diferite dar conectate între ele, urmărind evoluția unui suflet dintr-un corp într-altul, de-a lungul a mai multor secole. Filmul abordează complexitatea romanului printr-o realizare cinematografică de excepție, evidențiind mesajul cărții și anume că experiența umană este în esență universală de-a lungul veacurilor. Atunci când experienţa spirituală se acumulează, apare și maturitatea spirituală, personajul principal realizând o călătorie ce trece de granițele timpului și ale spațiului, transformându-se dintr-un criminal, într-un erou.

După premiera de la Toronto, filmul a stărnit un val de război al opiniilor despre succesul sau eşecul adaptării. Totuși “Cloud Atlas” este un proiect care s-ar putea dovedi fie un insucces de proporții uriașe, fie o dovadă a caracterului genial al artei cinematografice. “În cele din urmă, Cloud Atlas este un film care îndrăznește să-și imagineze ceva dincolo de ceea ce se face de obicei într-un film cu un buget uriaș” conchide criticul de film Drew McWeeny pentru HitFix. În România, lansarea filmului va avea loc pe 23 noiembrie. Până atunci, nu ezita să citești bestseller-ul lui David Mitchell.

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

1 thought on “Cloud Atlas – una din cele mai aşteptate ecranizări ale finalului lui 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *