Cleopatra. Prima femeie de succes

Cleopatra
Cleopatra face parte din categoria femeilor celebre care stârnește doar gânduri de apreciere și curiozitate cu privire la vremurile de altădată. Epoca ei este o parte importantă a istoriei Egiptului, Cleopatra fiind, alături de Tutankamon, un simbol al influenței și puterii istoriei egiptene antice.

 “Chiar dacă nu era de origine egipteană, a fost singura din familie care a învăţat această limbă, pe lângă cele şapte limbi străine pe care le vorbea.”

Faimoasa regină a Egiptului a venit la putere pe când avea doar 18 ani și  a dus o politică abilă reușind să aducă prosperitatea într-o țară care era în faliment și împărțită de un război civil. Chiar dacă nu era de origine egipteană, a fost singura din familie care a învățat această limbă, pe lângă cele șapte limbi străine pe care le vorbea. A avut o educație aleasă și a căutat să restabilească vechile tradiții Egiptului, căutând sprijin la Roma în jurul lui Iulius Cezar si Marc Antoniu. Frumusețea și farmecul ei i-au cucerit pe cei doi, Cleopatra devenind amanta amândurora, motiv de controversă chiar și în zilele noastre. Cu Iulius Cezar a avut și un copil, Cesarios, dar Cezar nu l-a recunoscut niciodată.

“Ea şi-a asasinat unul dintre fraţii cu care era căsătorită, incestul şi asasinatul fiind prezente în istoria familiei ei din totdeauna.”

Cleopatra și-a marcat epoca datorită inteligenței sale, puterii de negociere și frumuseții sale, dar și din cauza multor aspecte negative. Ea și-a asasinat unul dintre frații cu care era căsătorită, incestul și asasinatul fiind prezente în istoria familiei ei din totdeauna. De asemenea, era privită ca neavând milă, din cauza comportamentului ei față de sclavi.A intrat în istorie odată cu moartea ei, moarte demnă de o regină. Se spune că regina Cleopatra s-a sinucis folosindu-se de un șarpe veninos care a mușcat-o în dreptul inimii.Stacy Schiff, autoarea bestseller-ului Cleopatra se folosește de aceste informații pentru a-i crea Cleopatrei o imagine cinematografică, reușind să introducă cu ușurință cititorul în lumea Egiptului Antic.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *