Christmas crafts

Vine din nou acea perioadă a anului când la geamuri se pun ghirlande, colindele răsună la radio, la televizor, pe stradă, în magazine și cafenele, e aglomerație, sunt multe tentații, multe dulciuri, multe cadouri. În aer e iz de sărbătoare și cei mai fericiți dintre noi sunt copiii. Râsul lor sincer ne molipsește și pe noi, iar bucuria se răspândește. Mai lipsesc fulgii de zăpadă și avem rețeta perfectă de Crăciun.

Dacă ne hotărâm greu asupra cadourilor și vrem să oferim ceva deosebit și special, cel mai bine este că creăm cu propriile noastre mâini cadoul perfect pe care să îl dăruim celor dragi. Astfel scăpăm și de aglomerația din magazine, de grabă și mulți bani cheltuiți. Eu deja m-am gândit ce le pot face prietenilor și familiei, știu ce li se potrivește și de ce ar avea nevoie, plus că sunt sigură că vor aprecia mult mai mult ceva realizat de mine. Vă ofer și vouă câteva idei de lucruri făcute manual, deloc greu de realizat. Veți petrece timpul în mod constructiv și vă veți bucura de fiecare etapă în parte, de la realizare până la expresia feței celor dragi atunci când vor primi ceea ce ați creat.

 • Ghirlandă cu amintiri

  Un cadou perfect de oferit unei persoane speciale cu care împărtășiți o istorie. Ați trecut prin multe împreună, ați strâns amintiri plăcute și vreți să arătați asta. Ce poate demonstra aceste lucruri mai bine ca o ghirlandă cu poze? Aveți nevoie de un cerc mare, subțire, clești din lemn pentru haine, lipici pentru lemn, o panglică colorată, poze. Atașați panglica de cerc pentru a-l atârna. Lipiți cleștii de cerc, dacă au culoarea lemnului îi puteți picta, puteți face diverse modele. Prindeți pozele cu cleștii și pe alocuri puteți prinde ornamente de Crăciun. Simplu și de efect.

 

 

 

 

 • Tricou cu imprimeu

Dacă v-ați decis asupra unui articol de îmbrăcăminte puteți să-l personalizați extrem de ușor. Să zicem că ați cumpărat un tricou destul de simplu, dar simțiți că îi lipsește ceva. Ca să creați un model simpatic pe suprafața lui aveți nevoie de mânuși de cauciuc, saci de gunoi, foarfece, 3 bureți de vase, înălbitor, sticlă cu pulverizator, pungi din plastic, un recipient din plastic de unică folosință și niște markere. Ca să iasă ceva fain trebuie să respectați cu strictețe pașii de mai jos:

 1. Întindeți tricoul pe un sac de gunoi și puneți în interiorul tricoului pungile din plastic. decupați bureții în forme de stea și cerc, unul mai mic și unul mai mare(sau orice alte forme doriți).
 2. Turnați înălbitor în recipient și în sticla cu pulverizator. Stropiți partea de jos a tricoului cu înălbitor ca să pară a fi zăpadă. Așteptați ca acesta să își facă efectul. Dacă nu se observă nicio modificare, pulverizați din nou.
 3. Pentru a construi un om de zăpadă înmuiați bureții în înălbitor și stoarceți excesul de apă. Presați bureții pe tricou, acolo unde doriți să poziționați omul de zăpadă. Așteptați câteva secunde. Puteți adăuga și o stea în altă parte pe tricou. Lăsați tricoul să se usuce o noapte apoi introduceți-l puțin în apă caldă cu mult săpun. După ce s-a uscat, desenați cu markere pentru haine nasul, gura, ochii și ce mai doriți voi.
 • Glob de zăpadă

Acest obiect presupune ceva mai multă atenție, îndemânare și răbdare, dar rezultatul va fi pe măsură. Mereu mi-am dorit ca în fiecare an, de Crăciun să îmi cumpăr un glob de zăpadă, să fac o colecție. Nu am reușit acest lucru, dar anul acesta voi încerca să fac unul singură, să-mi las imaginația să-mi ghideze mâna. Dacă vreți și voi să realizați un asemenea glob, aveți nevoie de ornamente din plastic sau ceramică, reni, moș crăciun, oameni de zăpadă etc. , borcane din sticlă, vopsea de ulei pentru email, șmirghel, lipici rezistent la apă, sclipici, glicerină. Urmați pașii de mai jos ca să realizați niște globuri demne de toată lauda:

 1. Dacă capacele borcanelor nu au culorile sezonului, le puteți picta.
 2. Frecați cu șmirghelul interiorul capacelor apoi lipiți figurinele și lăsați la uscat.
 3. Umpleți borcanele cu apă distilată, adăugați puțin sclipici și glicerină pentru a împiedica sclipiciul să cadă prea repede. Înșurubați capacele cât puteți de bine și întoarceți globurile. Let it snow!

 

 

 • Perne colorate

Cui nu îi plac pernuțele colorate, pufoase și care să răspândească spiritul Crăciunului? Tuturor! Dacă v-ați plictisit de pernuțele din comerț, puteți să creați chiar voi unele. Sunt ușor de realizat și este o activitate relaxantă, plăcută și numai bună pentru o zi geroasă. Aveți nevoie de perne simple, albe, umplute cu puf sau fulgi, fețe de pernă în culorile sezonului, ac și ață, fetru colorat, foarfece și markere. Realizați niște șabloane din hârtie, brăduți, fulgi de zăpadă, oameni de zăpadă, tot ce vă trece prin cap, decupați-le și nu rămâne decât să le coaseți. Dacă nu vă place fetrul puteți folosi materiale cu imprimeu. Internetul este plin de modele de tot soiul, aveți de unde alege ceva sau vă puteți baza în totalitate pe imaginația voastră care, sunt sigură, că va face față.

 

 

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

2 thoughts on “Christmas crafts”

 1. Buna ziua,

  Dar de ce prezentati produsle in limba engleza?
  Sau suntem in Anglia si nu stim noi?

  Ness…

  Ajutor!

  Sau s-a schimbat limba oficiala a Romaniei?!

 2. Poti sa fii mai explicita, te rog? Cum adica le prezentam in limba engleza? Articolul este in romana, cartile sunt disponibile doar in limba engleza. Daca esti noua pe blog/site te putem ajuta cu mare drag cu un tur. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *