Christian Jacq – Descoperă magia Egiptului Antic!

“-Ce poate fi mai interesant decât să trăiești la porțile infernului?

-Să treci dincolo de ele”. (The Tutankhamon Affair)

Istorie, mister, suspans. Aventură. Aur și nisip. Antic și contemporan. Iată rețeta după care egiptologul scriitor de romane, Christian Jacq, se ghidează pentru a alcătui un fir narativ cu adevărat captivant. Pasionat de subiectul civilizației egiptene antice, Christian scrie romane de la o vârstă fragedă – la 18 ani avea deja opt cărți finisate. Primul său roman este publicat în anul 1987 – Champollion the Egyptian. Francezul a studiat egiptologia și are un doctorat la Sorbona. În prezent, peste 50 de cărți au fost publicate și au fost deosebit de apreciate de public și critici specializați.

“-Suntem niște profanatori.

-Nu cred, Howard. Tutankhamon simte că-l respectăm.

-De ce ne-ar ierta că i-am răvășit mormântul?

-Pentru că noi vom transmite lumii mesajul său. Abia acum vechiul Egipt începe să vorbească.” (The Tutankhamon Affair)

Dintre cele mai importante romane, amintim în principal seria dedicată lui Ramses al II-lea ( The Son of the Light, The Battle of Kadesh, The Lady of Abu Simbel, Under the Western Acacia), seria dedicată lui Osiris (The Tree of Life, The Conspiracy of Evil, The Way of Fire, The Great Secret) și trilogiile: The Queen of Freedom Trilogy (The Empire of Darkness, War of Crowns, The Flaming Sword), The Judge of Egypt Trilogy.

“-N-ai spus dumneata că pentru Egipt, superstiția și idolatria nu însemnau nimic și că adevăratele sale valori erau cunoașterea, fidelitatea față de Regula universală și caracterul sacru al vieții în fiecare zi? … Civilizația noastră e mizerabilă, Howard; ipocrizia, corupția și mediocritatea sunt singurii ei idoli. Un război mondial și milioane de morți. Iată bilanțul faimosului nostrum progres. De nu vom regăsi credința vechilor egipteni, suntem sortiți nimicniciei.” (The Tutankhamon Affair)

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *