Chineasy. Limba chineză pentru începători #91. Big ideas in books TED2016 speakers

chineasy authorEste cunoscut faptul că limba chineză este în mod special foarte dificil de învățat și de citit, iar pentru occidentali este o adevărată provocare studiul ei.

Deci cu ce ar trebui să începi dacă vrei să înveți cultura și limba vorbită de 15% din populația lumii? Teoretic, ar trebui să începi prin a te familiariza cu cele 10.000 de caractere chinezești folosite în limbajul uzual. De exemplu, citirea unui cotidian din Beijing necesită cunoașterea a 3000 de caractere chinezești. Sună foarte complicat, nu-i așa?

Dar ce spui de 8 caractere de bază care te vor învăța să citești în limba chineză?

ShaoLan Hsueh o antreprenoare  de origine taiwaneză care trăiește la Londra, a realizat un sistem vizual de învățare numit Chineasy, din 8 caractere chinezești , pentru a veni în ajutorul celor care vor să citească în limba chineză. Acestea creează adevărate povești din cuvinte și este o modalitate foarte atrăgătoare și eficientă de învățare.

ShaoLan, a publicat și o carte numită Chineasy, unde ne prezintă limbajul special creat pentru a ușura procesul de învățare a limbii chineze și pentru a înțelege construcția de bază a limbajului scris. Pentru realizarea caracterelor a lucrat cu celebrul ilustrator Noma Bar, care a creat o serie de ilustrații unice, atractive și care ne oferă o imagine de ansamblu a limbii și culturii chineze.

Prima secțiune a cărții cuprinde radicalii de bază din limba chineză, acestea sunt caracteristicile cheie care compun limba și ne învață cum se combină pentru a rezulta o mulțime de cuvinte și fraze.

cartea chineasy 2

cartea chineasy 3cartea chineasy 5cartea chineasy 4

În mai puțin de 200 de pagini, cititorii de toate vârstele vor fi făcut primii pași în învățarea limbii chineze și se vor îndrăgosti de caracterele creative.

“Ilustrațiile sunt primul pas în metoda mea. Imaginile frumoase ne permit să reținem mai ușor cuvinte asociate cu ele. Cartea conține ilustrații pentru toți radicalii și putem construi cu acestea multe personaje noi care au sens pentru fiecare dintre noi. Odată ce radicalii sunt recunoscuți, totul poate fi descifrat mai ușor”, ne spune autoarea.

Autoarea ne explică și în această prezentare TED cum funcționează sistemul creat de ea.

 În plus, în ajutor ne vin o serie interesantă de accesorii din seria Chineasy.

Memory Games

chineasy memory game

Flash Cards

chineasy flash cards

Agende și cărți

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *