Charles Jencks – postmodernism arhitectural

Charles Alexander Jencks este un teoretician arhitectural american, un arhitect peisagist și designer. Cărțile lui despre istoria și critica modernismului și postmodernismului sunt foarte solicitate în cercurile arhitecturale și nu numai.

Deși la început a studiat Literatura Engleză la Universitatea Harvard, mai târziu a absolvit și Graduate School of Design în anul 1965 și Bartlett School of Architecture la University College din Londra.

 

Radical Post–Modernism
Radical Post-Modernism: Architectural Design

În această ultimă ediție “Arhitectural Design”, editorii noi au fost aleși, asemenea conținutului cărții, după gusturile și generațiile contrastante.

Charles Jencks, cel care a definit postmodernismul timp de 30 de ani, discută despre niște aspecte care au revenit în prezent, în timp ce un nou grup de arhitecți britanici, FAT, pledează pentru o anumită versiune RPM.

Un interviu realizat între Rem Koohaas și Charles Jencks cuprinde discuția despre influența postmodernismului, în timp ce investigațiile artei stradale, grafiiti-ului și expoziției Venice Biennale din anul 1980 arată că inima acestui motiv radical al arhitecturii este comunicarea.

Această ediție aduce laolaltă lucrări efectuate de: ARM, Atelier Bow Wow, Édouard François, FOA, Rem Koolhaas, John și Valerio Olgiati.

 

 

The Story of Post–Modernism: Five Decades of the Ironic, Iconic and Critical in Architecture
The Story of Post Modernism

În cartea “The Story of Post-Modernism”, Charles Jencks, un specialist în arhitectura și cultura post-modernistă, oferă o apreciere definitorie a arhitecturii postmoderniste de la cele mai vechi rădăcini din anii 1960 până în prezent.

Prin împărțirea conținutului în 7 capitole distincte, care sunt deopotrivă cronologice și întretăiate, Jencks schițează declinurile și fluxul mișcării, vârfurile și cele mai scăzute niveluri ale unor idei și teme diferite.

Cartea conține foarte multe imagini și oferă o schiță cronologică a curentului, iar fiecare capitol cuprinde caracteristici ale lucrărilor importante ale acelei perioade. De asemenea, reprezintă prima carte actualizată despre arhitectura postmodernistă – celelalte cărți au fost scrise în urmă cu 20 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *