Cele mai populare 7 cărți pentru copii

Pentru că sunt foarte importanți pentru noi și pentru că luna iunie este dedicată lor, am pregătit o listă cu cele mai populare 7 cărți, care le vor stimula imaginația deja debordantă.

Alice’s Adventures in Wonderland este un roman scris de autorul englez Lewis Carroll și înfățișează întâmplările unei fete pe nume Alice. Ea are o viață absolut normală până în ziua în care urmărește Iepurele Alb și descoperă o lume a fanteziei populată de creaturi ciudate și antropomorfe. Astfel, ea este încântată să descopere că Lumea Minunilor poate fi cât se poate de deosebită. Anne of Green Gables de Lucy Maud Montgomery a fost publicată în 1908 și inițial a fost scrisă pentru toate vârstele, însă în ultimele decenii a fost considerată o carte pentru copii. Povestea urmărește aventurile lui Anne Shirley, o orfană pe drumul spre maturizare. Roșcată, plina de imaginație și neastâmpărată, Anne aduce familiei sale o doză zilnică de aventură.The Big Friendly Giant este o carte pentru copii scrisă de Roald Dahl. Deși majoritatea copiilor sunt speriați de uriași, Sophie nu are de ce să se îngrijoreze când, într-o noapte, când ea nu poate adormi, vede un urias care suflă ceva în ferestrele dormitorului. Acesta o observă, ajunge la geam și o duce în casa lui din Țara Giganților. Black Beauty de Anna Sewell conține o poveste  clasică, spusă din perspectiva calului Black Beauty, începând cu zilele lui fără griji la o fermă din Marea Britanie, până la o viață dificilă, finalizându-se cu retragerea la țară în liniște. Povestea cuprinde, de asemenea, lecții despre tratamentul la care oamenii supun animalele.Charlie and the Chocolate Factory de Roald Dahl a fost inspirată de vizitele autorului în timpul vacanțelor la fabricile de ciocolată.  Povestea prezintă cinci copii care găsesc un bilet în ciocolată ce le acordă șansa de a face un tur al fabricii de dulciuri deținută de Willy Wonka. Charlie Bucket, cel mai modest dintre ei, va avea parte de experiențe care îl vor schimba pentru totdeauna.Goodnight Mister Tom de Michelle Magorian prezintă un băiat, pe nume WillIiam Beech, care este evacuat din Londra în timpul raidurilor aeriene ale celui de-al Doilea Război Mondial și este încredințat lui Tom Oakley, un singuratic cu o vârstă înaintată. Mulțumită lui Tom, William va experimenta o nouă viață plină de iubire și atenție. 
The Hobbit
The Hobbit de J.R.R. Tolkien, autorul “The Lord of the Rings”, a fost foarte apreciat de critici, premiat de New York Herald Tribune pentru cea mai bună ficțiune pentru copii. Hobbitul Bilbo Baggins nu agreează aventura, dar când Gandalf the Grey Wizard sosește la ușa sa, devine unul din cei 13 hobbiți care pornesc în recuperarea unei comori deținute de un dragon periculos. Cartea este considerată începutul trilogiei “The Lord of the Rings”.
займ онлайн rusbankinfo.ru

3 thoughts on “Cele mai populare 7 cărți pentru copii”

  1. Este cartea copilariei mele, am citit-o doar in limba engleza…

  2. A fost publicata si in lb romana in Colectia “Biblioteca pentru toti copii”, intr-o traducere superba, de Frida Papadache; cred ca a aparut in 1976 dar voi reveni pentru a mentiona anul exact al aparitiei.

  3. Roald Dahl forever!!! The BFG este una dintre cele mai frumoase povesti citite de mine. Din fericire autorul englez care ii intelege atat de bine pe copiii de toate varstele :-)), care amesteca ingenios umorul cu nostalgia, are un urmas pe masura in persoana lui David Walliams cu al lui Mr Stink (cartea se gaseste pe siteul Books Express)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *