Cele mai mari încasări pentru partea a treia a unui film

Al treilea film dintr-o franciză de film poate fi adesea un succes foarte mare la box-office şi un dezastru pentru critici, dar câteva astfel de filme (aşa-numitele “threequels”) – inclusiv noua apariţie “Paranormal Activity 3” – au dovedit că “a treia oară e cu noroc”. Vă prezentăm aşadar 10 filme care au arătat că a treia parte poate aduce cu adevărat succes, măcar la încasări.

1.-“Transformers: Dark of the Moon”. Câştiguri: 1.119.241.043 de dolari. Cine are nevoie de Megan Fox? Nu şi franciza “Transformers”. A treia parte, care a adus şi revenirea lui Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Tyrese Gibson şi John Turturro, a devenit al patrulea film ca încasări din toate timpurile.

2.-“The Lord of the Rings: The Return of the King”. Câştiguri: 1.119.110.941 de dolari. Ultimul film din trilogia “The Lord of the Rings” a fost un succes atât la box-office, cât şi la critică. A câştigat în total 11 premii Oscar (toate premiile la care a fost nominalizat), inclusiv cel pentru cel mai bun film.

3.-“Toy Story 3”. Câştiguri: 1.063.171.911 de dolari. “Toy Story 3” a devenit regele filmelor de animaţie atunci când a apărut în cinematografe în 2010. A devenit de asemenea cel mai de succes film al celor de la Pixar, ca şi cel mai mare succes la casă din anul 2010. Filmul emoţional, care ar putea aduce lacrimi pe obraji până şi celui mai rece bărbat, a fost şi un succes de critică.

4.- “Pirates of the Caribbean: At World’s End”. Câştiguri: 963.420.425 de dolari. Al treilea film al lui Disney, cu Johnny Depp în rolul principal, este în prezent cel mai scump film făcut vreodată (aproximativ 300 de milioane de dolari), dar a primit şi multă dragoste din partea fanilor. “Pirates of the Caribbean: At World’s End” a avut unele dintre cele mai mari încasări la debutul pe marile ecrane din toate timpurile. În vreme ce a treia parte se dorea a fi ultima dintr-o trilogie, al patrulea film “On Stranger Tides” a fost lansat în mai 2011.

5.-“Spider-Man 3”. Câştiguri: 890.871.626 de dolari. O altă parte a treia din 2007, “Spider-Man 3” a fost al treilea din trilogia lui Sam Raimi “Spider-Man”. Nu este doar cel mai de succes film al seriei pe plan mondial, dar şi cel mai de succes film al lui Marvel de până acum.

6.-“Ice Age: Dawn of the Dinosaurs”. Câştiguri: 886.686.817 de dolari. “Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” ne-a condus personajele preistorice într-o lume tropicală de după epoca glaciară. Filmul a avut o recepţie caldă din partea publicului, pentru a devenit al patrulea film de animaţie la box-office din toate timpurile.

7.-“Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith”. Câştiguri: 848.754.768 de dolari. Al şaselea şi ultimul film din saga “Star Wars” şi al treilea în ordinea cronologică, “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” a simţit Forţa la box-office. Fanii pot vedea creaţia lui George Lucas în 3D când seria va ajunge în cinematografe începând cu februarie 2012. “Revenge of the Sith” va avea lansarea în 3D în 2014.

8.-“Shrek the Third”. Câştiguri: 798.958.162 de dolari. “Shrek the Third” l-a găsit pe ogrul cel prietenos într-o misiune pentru a-l face pe Artie moştenitorul Tărâmului Foarte Îndepărtat. Filmul a însoţit celelalte “threequels” ale anului 2007 (“Pirates of the Caribbean: At World’s End”, “Spider-Man 3”) ca unul dintre cele mai de succes filme ale anului.

9.-“Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”. Câştiguri: 796.688.549 de dolari. “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” a fost cea mai slabă parte a seriei la încasări, dar cu toate acestea se situează pe locul 33 al tuturor timpurilor. Filmul, care îl are în centru pe Harry (Daniel Radcliffe) în cel de-al treilea an de şcoală, în care se confruntă cu Dementorii şi cu noul profesor de Magie Neagră, a fost de asemenea apreciat şi de critici.

10.-“The Twilight Saga: Eclipse”. Câştiguri: 698.491.347 de dolari. Fanii Saga Amurg au mers în forţă în cinematografe la a treia parte a francizei vampireşti, “The Twilight Saga: Eclipse”. De altfel, această a treia parte şi-a surclasat predecesorii pentru a deveni cel mai de succe film al francizei.

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *