Cele mai mari eşecuri la box-office

În ciuda celor 200 de milioane de dolari în minus, care sunt consideraţi o adevărată pierdere, recent lansatul film John Carter nu este şi cel mai mare eşec la box-office din istoria Hollywood-ului. Iată, în cele ce urmează, câteva eşecuri cu adevărat mari la încasări, în raport de banii investiţi în producerea filmelor.

8. Stealth (2005) 

Filmului lui Rob Cohen a fost considerat, înainte de lansare, o continuare la Top Gun de către faimosul critic Roger Ebert. Unul dintre protagoniști este proaspătul laureat al premiului Oscar,Jamie Foxx. Pierdere netă: 111,7 milioane de dolari.

7. Speed Racer (2008)

Filmul provine dintr-o serie de animaţie de succes din Japonia, dar eforturile combinate ale fraţilor Wachowski nu au reuşit să prevină rezultatul nefavorabil în box-office al Speed Racer. Anul trecut însă, revista Time a numit Speed Racer unul dintre cele mai bune filme de sport din toate timpurile. Ciudat, nu? Pierdere netă: 114,5 milioane de dolari.

6. Town and Country (2001)

Cu multe vedete în distribuţie (Warren Beatty, Diane Keaton şi Goldie Hawn) părea o adevărată lovitură. Numai că nu a fost deloc aşa, filmul nu a putut fi considerat ca aparţinând niciunui gen: film cu animale, comedie romantică sau dramă, ceea ce indică mai degrabă o problemă de marketing.  Pierdere netă: 124,2 milioane de dolari.

5. Mars Needs Moms (2011)

Acest film s-a dorit a fi unul dintre cele mai tari filme ale anului trecut. Un băieţel este trimis într-o misiune pentru a-şi salva mama din mâinile extratereştrilor, o temă care pare să nu fi plăcut unui public foarte larg. Pierdere netă: 140,5 milioane de dolari.

4. Sahara (2005) 

În acest film îi avem pe Matthew McConaughey şi Steve Zahn în acţiune prin deşertul african. Cu toate acestea, filmul s-a cufundat în nisip, din cauza unei combinaţii malefice de costuri de producţie foarte mari, dispute legale şi încasări foarte mici. Pierdere netă: 144,9 milioane de dolari.

3. The Adventures of Pluto Nash (2002)

Eddie Murphy este un astronaut plecat într-o misiune spaţială, dar asta nu a fost de ajuns pentru a impresiona publicul, filmul având încasări de doar 7 milioane. “Cunosc doi sau trei oameni cărora le-a plăcut acest film”, a spus Murphy, deşi este posibil să fi exagerat. Pierdere netă: 145,9 milioane de dolari.

2. The Alamo (2004)

În primul rând, a existat lupta de la Alamo, o tragedie americană în care apărătorii texani au fost masacraţi de către armata atacatoare mexicană. Apoi, în al doilea rând, a existat filmul despre lupta de la Alamo, în care Billy Bob Thornton l-a interpretat pe Davy Crockett, care a suferit o mare înfrângere la box-office. Pierdere netă: 146,6 milioane de dolari.

1. Cutthroat Island (1995)

Un film care s-a dorit o mare lovitură şi aprope nimeni nu a auzit de el. Cutthroat Island este un film despre piraţi, despre comori pierdute, tocmai subiectul pe care, mai târziu, l-a făcut celebru pe “The Pirates of the Caribbean”. Distribuţia: Matthew Modine şi Geena Davis. Pierdere netă: 147,2 milioane de dolari.

Dacă nu au avut succes la marea masă, nu înseamnă neapărat că filmele menționate ar fi lipsite de valoare. Bugetele foarte mari pentru producerea unui film pot aduce succese de încasări răsunătoare sau pierderi însemnate, ca în orice afacere.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *