Cele mai liniștite țări din lume

Te gândești deja la vacanța de vara și încotro să te îndrepți?

Știi care sunt țările cele mai pașnice din lume pe care le poți vizita? La această întrebare îți răspunde Indicele Global al Păcii (Global Peace Index) care a întocmit o listă cu 20 de țări cele mai pașnice din lume.

Dacă nu te-ai hotărât încă unde pleci în vacanță, poți să citești rândurile care urmează și…poate, una dintre aceste țări va fi destinația ta.

1. Danemarca

Danemarca se află în fruntea acestei liste, deoarece este într-adevăr un loc sigur în care să trăiești sau pe care să-l vizitezi. Chiar și atunci când Copenhaga, capitala Danemarcei, a fost sub stăpânire nazistă, în timpul al doilea război mondial, nu au existat ostilități. Danezii preferă să se concentreze pe problemele economice, în loc să se impline în diverse conflicte armate. Sunt prietenoși, deschiși. Am fost de 2 ori în Copenhaga și mereu mi-a placut și mi-am dorit să revin.

2. Norvegia

Mulți oameni nu se asteaptă ca Norvegia să apară în această listă. Iar acest lucru, probabil, se datorează faptului că Anders Behring Breivik, criminal în masă, a lovit mândria țării. Sigur, a fost un incident extraordinar și foarte trist, dar conform Global Peace Index, Norvegia este una dintre țările cele mai pașnice din lume și un loc prietenos și sigur. Totodată, Norvegia este țara cu cel mai ridicat nivel de trai din întreagă lume, iar guvernul de la Oslo pune întotdeauna pace în fruntea priorităților țării.

3. Singapore

Ca un membru activ al comunității internaționale și, în general, o națiune mică, Singapore nu-și poate asuma securitatea de la sine. Astfel că, de când și-a obținut independența în 1965, ca republică suverană, Singapore s-a concentrat întotdeauna pe a fi un vecin bun, pe stabilirea de relații sociale, pașnice, economice, politice cordiale cu toate țările. Această țară a lucrat cu Organizația Națiunilor Unite și agențiile sale de sprijin pe o mare varietate de probleme. De asemenea, participă în diferite organizații la nivel mondial, unilaterale și multilaterale pentru promovarea cooperării internaționale, inclusiv OMC (Organizația Mondială a Comerțului). Singapore este una dintre țările cele mai pașnice din lume, precum și una dintre cele mai bogate. Omuciderea și ratele criminalității violente sunt mai mici decât ratele penale.

4. Slovenia

O țară europeană frumoasă, Slovenia este, de asemenea, printre țările cele mai pașnice din lume. Țara are cele mai mici finanțări ale Națiunilor Unite (nu sunt necesare) pentru misiunile de menținere a păcii , cel mai mic număr de ofițeri de poliție și de securitate, cel mai mic nivel de criminalitate perceput în societate, cel mai mic număr de conflicte interne, cele mai puține proteste violente organizate, precum și  un număr foarte mic de războaie interne și externe la care a participat.

5. Suedia 

Una dintre cele mai frumoase țările scandinave, Suedia se află în nordul îndepărtat al Europei și în topul celor mai pașnice țări din lume. Deși Suedia este unul dintre cei mai mari exportatori de arme din Europa, țara are un nivel scăzut de jafuri. În plus, Suedia nu a fost împlicată în război și nu a participat la nici o lupta în ultimele 2 secole.

Următoarele 15 țări pașnice din lume sunt: Islanda, Belgia, Cehia, Elveția, Japonia, Irlanda, Finlanda, Noua Zeelandă, Canada, Austria, Bhutan, Australia, Portugalia, Qatar, Mauritius.

Mai multe despre ele poți afla aici.

 Mai multe ghiduri de călătorie

Jurnale de călătorie 

Hărți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *