Cele mai îndrăgite cărţi pentru copii ale anului 2014

De curând, au fost decernate premiile Goodreads Choice Awards pentru cele mai bune cărţi ale anului 2014.
La categoria “Cele mai bune cărţi pentru copii ale anului 2014”, au fost desemnate câştigătoare următoarele volume:

1. The Blood of Olympus (The Heroes of Olympus, #5) de Rick Riordan, cu 63.219 voturi
Volumul 5 din seria “The Heroes of Olympus” continuă aventurile tinerilor semizei Nico, Leo, Percy, Grace şi Annabeth. Seria “The Heroes of Olympus” este spin-off-ul seriei “Percy Jackson and The Olympians” (Percy Jackson şi Olimpienii). Primele 3 volume din seria “Percy Jackson şi Olimpienii” au fost publicate şi în România.

2. The Long Haul (Diary of a Wimpy Kid, #9) de Jeff Kinney, cu 18.042 voturi
Seria bestseller “Diary of a Wimpy Kid” este considerată cea mai de succes serie de cărţi pentru copii din istorie după Harry Potter, cu peste 35 de milioane de exemplare vândute în toată lumea şi tradusă în aproape 40 de limbi. Îndrăgita serie “Diary of a Wimpy Kid” a fost publicată şi în România, cu titlul “Jurnalul unui puşti“. Plină de umor, poante şi aventuri, seria care i-a cucerit pe copiii din întreaga lume îl are ca protagonist pe Greg Heffley, un elev de şcoală generală, care are de înfruntat toate problemele specifice vârstei.

3. The Iron Trial (Magisterium, #1) de Holly Black, cu 15.412 voturi
Volumul “The Iron Trial”, scris de Holly Black şi Cassandra Clare, a fost tradus şi în România, cu titlul “Testul Fierului“.

Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu şi Callum Hunt. El vrea să-l pice. Toată viaţa lui, Call a fost avertizat de tatăl lui să stea departe de magie. Dacă trece Testul Fierului şi este admis la Şcoala de magie Magisterium, e sigur că îl vor aştepta numai lucruri rele. Aşa că face tot posibilul s-o dea în bară, dar ratează eşecul. Acum, Magisterium îl aşteaptă. Este un loc pe cât de senzaţional, pe atât de sinistru, având sumbre conexiuni cu trecutul lui şi ascunzând iţele unui viitor incert. Testul Fierului este doar începutul, marele examen este încă o himeră.

Pe următoarele poziţii în topul celor mai bune cărţi pentru copii ale anului 2014 s-au clasat volumele:

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *