Cele mai frumoase femei din filmele lui Hitchcock

În cele peste 60 de filme ale sale, Alfred Hitchcok a lucrat cu o mare varietate de femei cu adevarat frumoase, multe dintre ele devenind o imagine a ceea ce se numeşte “blondele lui Hitchcock” – inteligente, sexy si sofisticate, deşi deseori reci ca gheaţa şi distante. Iată care sunt, după părerea noastră, cele mai frumoase femei despre care discutăm.

7. Doris Day (Josephine Conway McKenna în The Man Who Knew Too Much-1956). În prezent, imaginea noastră despre Doris Day este aceea a comediilor romantice din anii ’60, însă trebuie să recunoaştem că a fost superbă în remake-ul din 1956, făcut de Hithcock după filmul său anterior din 1934. Ea interpretează o soţie şi o mamă, într-un contrast puternic cu femeile singure şi sexy pe care regizorul a tins să le favorizeze, dar este memorabilă şi beneficiază de o turnură surprinzătoare.

6. Marlene Dietrich (Charlotte Inwood în Stage Fright-1950). La momentul în care Dietrich a lucrat cu Hitchcock în thrillerul Stage Fright, ea avea aproape 50 de ani; presa o declarase deja “cea mai fermecătoare bunică din lume”. Filmul lui Hithcock i-a dat dreptate; ea nu a fost niciodată mai sexy decât în rolul iubirii secrete a tânărului actor Jonathan Cooper (Richard Todd). Ei i se datorează, de fapt, aproape totul; de-a lungul celor şapte colaborări cu Josef von Sternberg, a învăţat labirinturile de lumină, umbră şi unghi şi apărea în fiecare dimineaţă să îl instruiască pe cineastul Wilkie Cooper cum să o fotografieze cel mai bine. Hitchcock era obsedat de control, însă cunoştea un expert atunci când întâlnea unul – el i-a spus cameramanului şi echipei sale să îi urmeze sfaturile.

5. Kim Novak (Madeline Elster/Judy Barton in Vertigo-1958). Când Vera Miles a devenit indisponibilă pentru dublul rol din capodopera lui Hitchcock din 1958, realizatorul s-a oprit asupra lui Kim Novak, starul din filmele Picnic, Pal Joey sau The Man with the Golden Arm. Relaţia lor de pe platourile de filmare era mult spus armonioasă (iar regizorul va critica munca ei în următorii ani), dar cu toate acestea rezultatul muncii ei în acest film este atât sfâşietor, cât şi incredibil de sexy.

4. Janet Leigh (Marion Crane în Psycho-1960). Toată lumea iubeşte fetele rele, iar ele nu pot fi mai rele decât Marion Crane: furişându-se pentru scene de dragoste în după-amieze, furând foarte mulţi bani de la angajatorul său şi multe alte lucruri. Şi apoi mai este scena de la duş: înfricoşătoare, da, dar în acelaşi timp arărând foarte multă “piele” pentru un film din 1960.

3. Tippi Hedren (Melanie Daniels in The Birds-1963). Hithcock a observat-o prima dată pe modelul devenit actriţă într-o reclamă la televiziune pentru o băutură dietetică. A pus oamenii de la MGM să o caute şi să o determine să semneze un contract, aducând-o pe Edith Head să îi croieze o garderobă nu numai pentru scenă, dar de asemenea şi pentru viaţa de zi cu zi. Poate fi înfiorător, dar a mers: în The Birds, Hedren este sexy şi sofisticată, cu adevărat răpitoare când este şi rece şi încrezătoare.

2. Ingrid Bergman (Dr. Constance Petersen în Spellbound-1945, Alicia Huberman in Notorious-1946, Lady Henrietta Flusky în Under Capricorn-1949). Eleganta frumuseţe suedeză Ingrid Bergman a fost una dintre favoritele lui Hithcock, jucând în trei dintre filmele sale din anii ’40. Cea mai remarcabilă dintre acestea este în thrillerul din 1946, Notorious, unde a jucat împreună cu Cary Grant, în rolul fiicei unui spion nazist, care este trimisă de guvern pentru a se infiltra într-o organizaţie nazistă prin seducerea unuia dintre conducătorii săi. Ea se îndrăgosteşte de agentul care se ocupă de ea (Cary Grant), iar filmul are una dintre cele mai erotice momente din filmografia sa (dacă nu chiar din istoria cinematografiei)-un sărut prelungit între cele două personaje principale, tăiat în mai multe săruturi scurte pentru a trece de regulile impuse de Codurile de Producţie din acei ani.

1. Grace Kelly (Margo Mary Wendice in Dial M For Murder-1954, Lisa Carol Fremont in Rear Window-1954, Frances Stevens în To Catch a Thief-1955). Despre Grace Kelly putem scrie extrem de mult, despre cât de sexy este ea în toate cele trei filme pe care le-a făcut cu Hitchcock. Cuvintele sunt inutile, aşa că vă lăsăm în compania unui clip, care ilustrează toate cuvintele noastre.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *