Cele mai frumoase 10 filme de Crăciun

“It’s a Wonderful Life” este pe locul întâi în topul filmelor favorite de Crăciun. Filmul clasic al lui Frank Capra din anul 1946, avându-l în rolul principal pe James Stewart, a fost votat drept filmul favorit de Crăciun de un număr de aproape 3.000 de votanţi de pe site-ul britanic RadioTimes.com, într-un top în care figurează, în mod neaşteptat, şi „Die Hard”.

Filmele favorite de Crăciun din Marea Britanie includ “It’s a Wonderful Life”, “The Muppet Christmas Carol”, “Love Actually” şi “Die Hard”, conform noului sondaj anunţat zilele trecute.

1.-“It’s a Wonderful Life” (1946) – 17,83%. Locul 1 este adjudecat de filmul lui Franck Capra din 1946, povestea unui manager de bancă falimentar, jucat de James Stewart, care îşi plănuieşte să se sinucidă în ajunul Crăciunului, dar îşi schimbă hotărârea graţie intervenţiei unui înger păzitor, care îl ajută să realizeze că el poate aduce schimbarea în lume.

2.-“The Muppet Christmas Carol” (1992) – 10,19%. Locul 2 a fost adjudecat de filmul lui Michael Caine în rolul lui Ebenezer Scooge, o reinventare a poveştii lui Charles Dickens. Musicalului nu îi lipsesc păpuşile Muppet clasice, precum Kermit, Miss Piggy sau Marele Gonzo.

3.-“Love Actually” (2003) – 7,57%. Filmul lui Richard Curtis regizează o comedie romantică britanică de mare efect. Opt poveşti paralele, care descriu dragostea sub toate aspectele şi care se petrec în jurul ajunului şi Craciunului.

4.-Elf (2003) – 5,94%. O comedie de familie de Crăciun care este regizată de Jon Favreau şi îl are în rolul principal pe Will Ferrell în rolul lui Buddy, un om care şi-a trăit toată viaţa crezând că este un elf.

5.-“Home Alone” (1990) – 5,73%. Această comedie se pare că nu va fi uitată niciodată. În timp ce familia lui Kevin (Macaulay Culkin) a plecat la plimbare de Crăciun prin Europa, el a fost uitat acasă. El are două griji: să îşi ocupe timpul şi să se apere de răufăcători.

6.-“Miracle on 34th Street” (1994) – 4.92%. Nu am înţeles de ce nu a fost ales filmul original, clasic, din anul 1947, dar să spunem că şi remake-ul a fost de mare calitate. Şi nu trebuie să uităm, desigur, de rolul excepţional al lui Sir Richard Attenborough, un Moş Crăciun perfect.

7.-“White Christmas” (1954) – 4.21%. Doi amici din armată (excepţionalii Bing Crosby şi Danny Kaye) fac echipă după ce războiul se încheie şi devin o trupă de succes care cântă şi dansează. Cântecul care dă titlul filmului fusese scris cu 12 ani mai devreme şi a devenit unul de referinţă printre cântecele de Crăciun: “White Christmas”, cu siguranţă de revăzut.

8.-“Die Hard” (1988) – 4.1%. Filmul care a apărut în acest top în mod neaşteptat a fost acest thriller de acţiune din anul 1988, regizat de John McTiernan, care îl are în rolul principal pe Bruce Willis. El este un poliţist din New York care se luptă cu o bandă de tâlhari înarmaţi în ajunul Crăciunului.

9.-“Scrooge” (1951) – 3.68%. Ebenezer Scrooge (Alistair Sim) este un bărbat rău, care se gândeşte numai la bani, chiar şi de Crăciun. Rămas singur în Ajunul Crăciunului, este vizitat de fantoma fostului său prieten, care îl avertizează că va fi vizitat de trei spirite, cu scopul de a-şi schimba atitudinea faţă de viaţă.

10.-“Santa Claus” (1985) – 3.18%. Acţiunea se petrece, pe de o parte, cu sute de ani în urmă, la învestirea lui Moş Crăciun cu slujba de a dărui jucării tuturor copiilor din lume şi, de pe altă parte, la New York, unde acesta doreşte să îl salveze pe Patch, unul dintre elfii săi, de chemarea maleficului.

Puteţi afla şi celelalte filme nominalizate (până la locul 50) de pe site-ul RadioTimes.com.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *