Cele mai durabile francize de film ale tuturor timpurilor

Anul trecut s-a lansat filmul “The Rise of the Planet of the Apes”, ultima apariţie a unei francize care a început în anul 1968 şi a avut cinci părţi, un serial de televiziune, un serial de desene animate, cărţi cu benzi desenate. Iată încă alte 5 francize care au supravieţuit timpului.

1.-Sherlock Holmes. Prima apariţie: Sherlock Holmes Baffled (1900). Cea mai recentă apariţie: Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011). Număr total de filme: peste 200. Cea mai bună apariţie: Chiar dacă filmul din 2009 “Sherlock Holmes”, regizat de Guy Ritchie, a avut cele mai mari încasări din toată franciza, respectul nostru merge spre marele actor Basil Rathbone, care l-a interpretat pe detectiv în 14 filme între 1939 şi 1946. Conform Guinness Book, Holmes este cel mai portretizat personaj de film din toate timpurile, interpretat de mai mult de 70 de actori în cei 112 ani de la prima apariţie.

2.-Dracula. Prima apariţie: Nosferatu (1922), această adaptare neoficială cu Max Schrek în rolul Contelui Orlok, dar toată lumea ştia că acesta era Dracula. Cea mai recentă apariţie: Anul acesta vor apărea două filme cu Dracula: “Dracula 3D”, regizat de Dario Argento şi “Hotel Transylvania”, un film de animatie cu Adam Sandler, vocea principală. Număr total de filme: peste 200. Cea mai bună apariţie: Deşi l-a interpretat de doar două ori pe Dracula (în filmul original din 1931 “Dracula” şi în “Abbott and Costello Meet Frankenstein”, din 1948), Bela Lugosi este cel mai cunoscut Dracula – un stil elegant, machiaj minimal şi o voce înfricoşătoare naturală. Alţi actori care l-au interpretat: Jack Palance, Frank Langella, Gary Oldman, Udo Kier, John Carradine, George Hamilton, Gerard Butler sau Leslie Nielsen.

3.-Tarzan. Prima apariţie: Tarzan of the Apes (1911). Cea mai recentă apariţie: Tarzan II (2005), o continuare a filmului apărut la Disney în 1999, care a inspirat de asemenea şi un musical pe Broadway. Număr total de filme: peste 60. Cea mai bună apariţie: Începând cu filmul din 1932, “Tarzan the Ape Man”, fostul campion olimpic de înot, Johnny Weissmuller, l-a interpretat pe Tarzan în douăsprezece filme (ultimul dintre ele, cel din 1948 “Tarzan and the Mermaids”) şi a fost un model al acestui rol pe marele ecran.

4.-Zorro. Prima apariţie: The Mark of Zorro (1920). Cea mai recentă apariţie: The Legend of Zorro (2005). Numărul total de filme: peste 40. Cea mai bună apariţie: În primele două apariţii ale acestui personaj (The Mark of Zorro şi cel din 1925 Don Q., Son of Zorro), marele actor din perioada filmelor mute, Douglas Fairbanks, a întipărit imaginea pentru toţi viitorii Zorro, inclusiv costumul său celebru (haine negre, mască neagră şi o pălărie rotundă). Creatorul lui Batman, Bob Kane a recunoscut de mai multe ori că îi datorează lui Zorro crearea propriului erou mascat.

5.-James Bond. Prima apariţie: Dr. No (1962). Cea mai  recentă apariţie: Următorul film cu James Bond, regizat de Sam Mendes şi cu acelaşi Daniel Craig, este în producţie şi va fi lansat în noiembrie 2012. Număr total de filme: 24 (inclusiv filmul neoficial din 1967 “Casino Royale” şi “Never Say Never Again”). Cea mai bună apariţie: Sunt multe discuţii în legătură cu acest subiect, dar majoritatea criticilor şi fanilor îl aleg pe Sean Connery. Contrar opiniei populare, George Lazenby nu a fost concediat din serial după o singură apariţie în rolul lui James Bond (cea din 1969, în On Her Majesty’s Secret Service); el a renunţat la rol, la sfatul agentului său. O mişcare inteligentă, nu?

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *