Cele mai de succes volume Fantasy şi Science Fiction pentru adolescenţi ale anului 2014

Conform Goodreads Choice Awards 2014, cele mai bune volume Fantasy şi Science Fiction pentru adolescenţi ale acestui an sunt:

1. City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments, #6) de Cassandra Clare, cu 53.247 voturi
City of Heavenly Fire“, mult aşteptatul deznodământ al seriei bestseller internaţional “The Mortal Instruments“, continuă aventurile lui Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, care are un dar mai aparte: vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră. Seria “The Mortal Instruments” a fost tradusă în peste 30 de limbi şi se bucură de un mare succes în rândul iubitorilor de Fantasy din întreaga lume. Până în prezent, în România au fost publicate primele cinci volume din seria “Instrumente Mortale“.

2. Hollow City (Miss Peregrine’s Peculiar Children #2) de Ransom Riggs, cu 27.851 voturi
La fel ca primul volum al seriei, “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children“, volumul doi, “Hollow City” este un amestec fără precedent de literatură fantasy pentru adolescenţi şi fotografii de epocă tulburătoare, care a captivat atât cititorii, cât şi criticii.

Primul volum al seriei a fost publicat şi în România, cu titlul “Miss Peregrine“.

3. Cress (The Lunar Chronicles, #3) de Marissa Meyer, cu 25.979 voturi
Cele trei volume din seria “The Lunar Chronicles”, Cinder, Scarlet si Cress, sunt o reinterpretare inedită a trei povesti nemuritoare, Cenuşăreasa, Scufiţa Rosie şi Rapunzel, o combinaţie de fantasy, distopic şi science fiction.

Pe următoarele poziţii în topul cititorilor de pe Goodreads s-au clasat volumele:

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *