Cele mai ciudate sporturi

Lumea asta mare are felia ei de bizarerii, iar unele lucruri sunt chiar mai excentrice decât altele. Nici sportul n-a fost cruţat şi deşi nu veţi vedea niciuna din activitǎţile de mai jos la Jocurile Olimpice, ele sunt luate foarte în serios de cei care le practicǎ. Dacǎ te simţi blazat şi ai vrea sǎ dai un strop de aventurǎ vieţii tale, iatǎ câteva sporturi mai mult decât neobişnuite, care au devenit, totuşi, tradiţii în ţara lor de provenienţǎ.

Polo cu elefanţi: regulile sunt aceleaşi ca la polo cu cai, dar terenul este mai mic, iar pe elefant se gǎsesc doi oameni, dintre care unul este ocupat doar cu ghidarea şi strunitul animalului.

Cǎrarea nevestei: locul de naştere al acestui sport este Finlanda şi presupune ca bǎrbatul sǎ-şi care soţia în spate printr-un şir de obstacole cât de repede poate. Restricţiile? Soţia nu trebuie sǎ aibǎ mai puţin de 49 de kilograme, traseul trebuie sǎ aibǎ un obstacol pe uscat şi douǎ în apǎ, iar dacǎ femeia este scǎpatǎ, competitorul este penalizat cu 15 secunde. Câştigǎtorul duce acasǎ greutatea soţiei lui în… bere.

Zorbing: Videoclipul de mai jos explicǎ totul.

Bossaball: este o combinaţie de volei, capoeira şi fotbal pe plajǎ, plus o trambulinǎ care face totul posibil. Bossaballul a fost inventat în Belgia.

Goana dupǎ brânzǎ: Nu, nu francezii iau la goanǎ roata de brânzǎ în josul unui deal, ci britanicii din regiunea Gloucester. E amuzant pentru spectatori, dar participanţii au partea lor de cǎzǎturi, lovituri şi vânǎtǎi.

Sah-box: aşa cum îi spune şi numele, este o combinaţie dintre cele douǎ activitǎţi. Meciul dureazǎ chiar şi 11 runde şi se terminǎ fie prin knock-out, fie prin şah mat. Dacǎ meciul se terminǎ la egalitate în luptǎ, meciul este câştigat de cel care a folosit piesele negre, iar dacǎ meciul este remizǎ, câştigǎ cel care a acumulat mai multe puncte în luptǎ.

Sepak Takraw: este volei cu picioarele, unde sportivii trebuie sǎ aibǎ, totuşi, o pregǎtire, totalǎ, pentru a putea face faţǎ solicitǎrilor acestui tip de sport. Combinaţie între volei, fotbal şi gimnasticǎ, este un sport foarte popular în Asia.

Oamenii sunt, într-adevǎr, extraordinari. La fel ca în videoclipul de mai jos.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *