Cele mai bune volume Mystery & Thriller ale anului 2014

 

În cadrul premiilor Goodreads Choice Awards, au fost alese cele mai bune carti de mister si thrillere ale anului 2014. Primele poziţii au fost ocupate de primul volum din noua trilogie scrisă de Stephen King, Bill Hodges, de mult aşteptata continuare a seriei Cormoran Strike, The Silkworm,  şi de primul volum din seria Veronica Mars.

1. Mr. Mercedes (Bill Hodges Trilogy, #1) de Stephen King, cu 41.453 voturi din partea cititorilor.
Într-un oraş din Vestul Mijlociu, sute de oameni disperaţi, fără locuri de muncă, stau la rând la un târg de locuri de muncă. Brusc, un individ intră cu un Mercedes furat în mulţimea de oameni, făcând o mulţime de victime: opt morţi şi cincisprezece răniţi. Ucigaşul scapă.

Câteva luni mai târziu, un poliţist pensionat, Bill Hodges, este încă bântuit de crima nerezolvată. Când primeşte o scrisoare de la cineva care se semnează “Perk” şi ameninţă cu un nou atac şi mai diabolic, Hodges hotărăşte să facă tot ce-i stă în putere pentru a evita o nouă tragedie şi pentru a-l găsi pe criminal înainte de a lovi din nou.

2. The Silkworm (Cormoran Strike, #2) de Robert Galbraith, cu 41.034 voturi din partea cititorilor.
The Silkworm este al doilea roman din mult apreciata serie care îi are drept protagonişti pe detectivul Cormoran Strike şi pe tânăra şi curajoasă lui asistentă, Robin Ellacott.

Când scriitorul Owen Quine dispare, soţia lui apelează la detectivul particular Cormoran Strike. La început, femeia crede că soţul ei a plecat pentru că a vrut pur şi simplu să fie singur câteva zile, aşa cum a mai făcut înainte, şi îi cere lui Strike să-l găsească şi să-l aducă acasă. Dar, pe măsură ce ancheta lui Strike înaintează, devine limpede că dispariţia lui Quine implică mai multe decât şi-ar fi imaginat soţia lui. Scriitorul tocmai a finalizat un manuscris în care face câte un portret necruţător aproape fiecărei persoane pe care o cunoaşte. Dacă romanul ar fi publicat, ar distruge vieţi, aşadar, sunt mulţi care ar vrea să-l reducă la tăcere pe Quine. Iar când scriitorul este găsit ucis cu brutalitate în împrejurări stranii, pentru Strike devine o cursă contracronometru să înţeleagă ce l-a împins pe ucigaşul nemilos să comită acea crimă atroce.

The Silkworm a fost publicat şi în România, cu titlul “Viermele de mătase“.

3. The Thousand-Dollar Tan Line (Veronica Mars, #1) de Rob Thomas, cu 23.255 voturi din partea cititorilor.
The Thousand-Dollar Tan Line este prima carte dintr-o nouă serie palpitantă, scrisă de Rob Thomas, creatorul revoluţionarelor seriale de televiziune şi filme Veronica Mars.

La zece ani de la absolvirea liceului din Neptune, California, Veronica Mars se întoarce în ţara soarelui, nisipului, crimei şi corupţiei. A renunţat la cariera de avocat pentru vechea ei meserie de detectiv particular, luptându-se să-şi menţină firma de investigaţii pe linia de plutire, cu ajutorul putinilor bani câştigaţi din prinderea soţilor infideli, până va putea da lovitura cu primul ei caz important. Când o fată dispare de la o petrecere, Veronica este chemată pentru a investiga. Dar acesta nu este un caz simplu de dispariţie. Casa din care fata a dispărut, îi aparţine unui bărbat care are legături puternice cu lumea interlopă, iar în curând, Veronica se trezeşte prinsă în lumea periculoasă a drogurilor şi crimei organizate.

Volumele din categoria Best Mystery & Thriller 2014 clasate pe următoarele poziţii sunt:

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *