Cele mai bune cărţi de ficţiune din 2015

reading-fiction

Unul din cele mai pline de notorietate evenimente ale anului a fost lansarea cărţii Go Set a Watchman, continuarea excepţionalului To Kill a Mockingbird, scrisă de Harper Lee şi aşteptată cu nerăbdare de peste 50 de ani. Nici Kazuo Ishiguro n-a mai scris un roman de mult, aşa că lumea a aşteptat cu sufletul la gură al lui The Buried Giant, o carte ce are loc într-o Anglie semi-mitică, populată de dragoni şi căpcăuni. Fates and Furies, pe de altă parte, a fost nominalizată la National Book Award şi este saga unui mariaj şi a unui parteneriat creativ din perspectiva lui Lotto, soţul, şi a Mathildei, soţia. Povestea abundă în elemente din mitologia grecească, teatru Shakespeare-ian, basme şi cele mai acute drame domestice.

Mai jos veţi găsi tot atâtea cărţi cu poveşti ameţitoare, debuturi surprinzătoare, colecţii de nuvele, cu subiecte dintre cele mai variate şi autori cu peniţă zdrobitoare, fie ea poetică sau rupând în carne vie. Lecturi necesare dintr-un an deosebit de prolific!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *