Cele mai bune 8 roluri ale lui Johnny Depp

Johnny Depp este cu adevărat un actor versatil, care împleteşte rolurile cu adevărat remarcabile cu cele comerciale, uneori încercând imposibilul, respectiv să reuşească un rol admirabil într-un film comercial. Are roluri ciudate, în care nu ne-am aştepta să îl vedem, cu o carieră lungă şi plină de realizări şi cu legături durabile cu regizori precum Gore Verbinski, Terry Gilliam şi, cel mai notabil, Tim Burton. Care sunt cele mai bune roluri ale lui, în viziunea noastră?

8.-“Fear and Loathing in Las Vegas” (1998). Să joci o persoană reală care trăieşte încă (sau cel puţin o versiune ficţională a acestuia) nu este deloc uşor, dar portretizarea colorată a jurnalistului “gonzo” (şi, în acelaşi timp, o farmacie pe roţi) Hunter S. Thompson a dovedit că unii actori se pot potrivit perfect dacă au stofa necesară.

7.-“Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” (2007). Ca bărbierul crud de pe Fleet Street, Johnny Depp a părut iniţial o alegere ciudată pentru acest rol. Cu toate acestea, el s-a integrat în rol, a fost cel care a colorat personajul cu durerea şi izolarea sa, subtilităţi mai potrivite pentru film.

6.- “Sleepy Hollow” (1999). Unul dintre cele mai puţin apreciate filme ale lui Depp, îl are în centru pe Crane, un poliţist din New York City, care este trimis să investigheze nişte crime înspăimântătoare comise de “călăreţul fără cap”. Un film care i-a evidenţiat şi mai mult stilul neconvenţional al lui Depp, fără îndoială vedeta filmului.

5.-“What’s Eating Gilbert Grape” (1993). Când majoritatea oamenilor se gândesc la acest film, se gândesc la Leonardo DiCaprio. Până la urmă, el a fost nominalizat la un premiu Oscar şi a dominat fiecare scenă în care a apărut cu o interpretare excepţională. Dar nu poate fi trecută cu vederea tăcerea lui Depp, modul cum el l-a secondat pe DiCaprio în acest film, precum şi felul în care a atras spectatorii în poveste. Depp nu trebuie să fie în prim plan pentru a fi puternic.

4.- “Blow” (2001). Chiar dacă împrumută multe din “Goodfellas”, filmul are o energie aparte şi o mare parte din aceasta provine din interpretarea pe care Depp a dat-o lui George Jung, un mare traficant de cocaină în anii ’70.

3.-“Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003). Mulţi actori de succes au un rol care le defineşte cariera pentru decenii. Uneori este o franciză (cum ar fi în cazul lui Bruce Willis şi Die Hard) sau un personaj îndrăgit (Forrest Gump al lui Tom Hanks). Johnny Depp a creionat câteva personaje interesante precum Willy Wonka, Edward Scissorhands şi Ichabod Crane, dar nimeni nu i-a definit succesul precum Căpitanul Jack Sparrow, care i-a adus lui Depp şi prima nominalizare la Oscar.

2.-“Edward Scissorhands” (1990). Johnny Depp şi Tim Burton au lucrat împreună la opt filme (“Dark Shadows” va fi lansat în luna mai anul viitor), dar prima lor colaborare este în mod sigur cea mai bună a lor. Acest basm modern i-a permis lui Burton să îşi dezvăluie talentele vizionare şi lui Depp să depăşească pentru totdeauna imaginea de adolescent din “21 Jump Street”.

1.-“Ed Wood” (1994). “Ce? Cel mai prost film pe care l-aţi văzut vreodată? Ei bine, următorul va fi mai bun. Hello? Hello?” Optimismul neabătut până la capăt al portretizării de către Depp al lui Ed Wood, unul dintre cei mai slabi realizatori de film care şi-a pus accentul pe lumea filmelor, este excepţional de fermecător şi aduce o dulceţe foarte reală asupra relaţiei infiorătoare dintre Ed şi idolul său, Bela Lugosi. Burton şi Depp l-au lăsat pe Ed într-o notă de triumf şi speranţă, ei restaurând reputaţia lui Wood într-un fel în care propriile sale filme nu au reuşit.

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *