Cele mai bune 8 roluri ale lui George Clooney

George Clooney este în mod clar un actor aflat pe valul succesului. Numai în prezent, în cinematografele din lume s-au lansat ultimele sale două filme, “The Ides of March” şi “The Descendants”. Care sunt cele mai bune roluri ale lui, în viziunea noastră?

8.-“Three Kings” (1999). George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube şi Spike Jonze interpretează aici un quartet de soldaţi americani care, deziluzionaţi de Operaţiunea Furtuna Deşertului, decid să fure 23 de milioane de dolari în aur. Acest film, din nefericire, a fost unul dintre marile opere ale anului 1999 care au rămas fără multe premii la festivalurile din acel an. Distribuţia din jurul lui Clooney a fost fantastică, şi este cel mai bun film de până acum al regizorului David O. Russell.

7.-“Burn After Reading” (2008). A treia colaborare a lui Clooney cu fraţii Coen, comedia neagră din 2008, “Burn After Reading” a născut discuţii interesante în rândul criticilor şi a publicului: unora le-a plăcut, altora li s-a părut o adevărată comedie insipidă. Mulţi ochi s-au concentrat asupra prestaţiei lui Brad Pitt, dar şi Clooney este fermecător de amuzant, oferind în acelaşi timp şi o doză sănătoasă de prostie (aşa cum îi cerea de altfel şi rolul).

6.-“From Dusk Till Dawn” (1996). Această nominalizare poate surprinde, dar rolul lui Clooney drept Seth Gecko din filmul din 1996 a avut întotdeauna ceva interesant pentru a merita locul în acest top. Quentin Tarantino a scris scenariul şi una dintre întrebările tuturor este cum ar fi o nouă interpretare a lui Clooney asupra unui personaj al lui Tarantino, după 15 ani de acumulare de experienţă şi maturitate.

5.-“Up in the Air” (2009). Poate în acest film Clooney şi-a etalat adevăratul farmec şi charisma sa mai bine ca niciodată. În ciuda similarităţilor inevitabile dintre rol şi propria sa viaţă, actorul a reuşit să se integreze perfect rolului şi să găsească locuri suprinzătoare pentru a-şi exprima talentul. Este destul de improbabil totuşi să mai aibă vreodată oportunitatea să fie atât de autentic, pentru că, pentru cei care au citit şi cartea, au văzut şi filmul, Clooney este alegerea perfectă pentru un rol atât de interesant.

4.-“O Brother, Where Art Thou?” (2000). Într-o altă colaborare cu fraţii Coen, adaptarea după Homer din anul 2000, Clooney s-a întors spre comedia de larg consum. A fost pentru prima dată când spectatorii l-au văzut pe Clooney concentrându-se pe latura sa amuzantă (şi nu, “Batman şi Robin” nu se pune). Acest film i-a adus şi primul său premiu major: Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie sau film musical.

3.-“Out of Sight” (1998). Mulţi dintre fanii lui consideră că interpretarea în filmul lui Steven Soderbergh este una dintre cele mai bune ale lui Clooney. Multe dintre calităţile care l-au făcut pe Clooney ceea ce este sunt aduse împreună în acest film: şarmul, comedia, charisma, versatilitatea etc. Poate fi văzut ca un moment cheie al carierei sale, momentul în care a fost clar că nu va mai fi starul filmelor uşoare şi urmează să caute poveştile şi personajele cu adevărat interesante.

2.- “Michael Clayton” (2007). Clooney a fost nominalizat la primul său Premiu Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolul din acest film al lui Tony Gilroy şi probabil l-ar fi şi câştigat dacă a) nu ar fi luat premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar doi ani mai devreme şi b) Daniel Day-Lewis nu ar fi fost excepţional în “There Will Be Blood.”

1.-“Syriana” (2005). Clooney a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar şi o mulţime de aprecieri pentru interpretarea sa din acest film care se concentrează pe geopolitica Orientului Mijlociu pe o esenţă de film thriller. Interpretarea sa poate fi considerat la cel mai înalt nivel de multă lume şi este o consideraţie corectă. El a mers mult înaintea tipologiilor, şi-a lăsat barba să crească şi a oferit un portret interior neaşteptat.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *