Cele mai bune 8 filme cu vampiri

1. ‘Nosferatu’ (1922):

Filmul mut regizat de F.W.Murnau l-a avut ca interpret principal pe Max Schreck în rolul Contelui Orlok. Proiectul a fost o adaptare neautorizată a romanului lui Bram Stocker – văduva lui Stocker a refuzat să renunțe la drepturile asupra cărții – și de aceea detalii, precum numele personajelor și locurile unde se petrece acțiunea, au fost schimbate în ceea ce acum este considerat un film clasic al cinematografiei și sursa de inspirație pentru multe versiuni care au urmat. Gary Oldman, care l-a jucat pe Dracula în filmul din 1992 regizat de Francis Ford Coppola, a mărturisit că Nosferatu l-a influențat în mod hotărâtor în portretizarea personajului său.

2. ‘Dracula’ (1931)

Dupa o călătorie terifiantă prin munții Carpați din Europa de Est, Renfield ajunge la castelul Dracula pentru a finaliza transferul Contelui Dracula, care este de fapt un vampir. Nu este decat o adaptare, sub regia lui Tod Browning, a cărții lui Bram Stocker, preluată aici în cele mai mici amanunte.

3. ‘Nosferatu the Vampyre’ (1979)

Cinematografie simbolică și interpretări intens stilizate creează ceea ce regizorul Werner Herzog consideră că este un alt plan al realității, injectând vechea poveste a contelui Dracula cu un sens modern al misticismului, dorintei și al suspansului. Klaus Kinski îl portretizează pe Dracula cu o intensitate tăcută, adăugând la monstruozitatea inumană a vampirului și sentimente de patos și dor. Distribuția este completată de Bruno Ganz și Isabelle Adjani.

4. ‘Fright Night’ (1985)

Regizorul Tom Holland îl aduce pe scenă pe William Ragsdale în rolul lui Charley Brewster, un adolescent care descoperă că vecinul său (Chris Sarandon) este un vampir, după ce îl observa pe acesta mușcând gâtul unei tinere fete. După ce prietena sa refuză să îl creada, Charley caută ajutorul unui ucigaș de vampiri (Roddy McDowall) de la un spectacol de televiziune de groază, care de fapt este destul de sceptic în privința existenței vampirilor.

5. ‘Bram Stocker’s Dracula’ (1992)

Aceasta versiune a lui Dracula este bazată indeaproape pe romanul clasic cu același nume al lui Bram Stocker și vine în multe forme neașteptate: el are părul lung și poartă ochelari asemănători cu cei ai lui John Lennon; un înfricoșător om foarte machiat; un lup, o ceața sau chiar o sopârlă. Interpretat de Gary Oldman, acest Dracula se transforma în vampir după ce îl blesteama pe Dumnezeu la puțin timp dupa ce soția sa (Winona Ryder) se sinucide.

6. ‘Interview with the Vampire’ (1994)

Tom Cruise îl intruchipează în primul rând pe Lestat, un erou din cartea lui Anne Rice, The Vampire Chronicles. Distribuția îi mai are în componență pe Brad Pitt și pe tânăra Kirsten Dunst, care a fost și nominalizata la Globurile de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar. În film, Louis de Pointe du Lac (Pitt) își povestește viața unui reporter al ziarului San Francisco Reporter (Christian Slater), inclusiv cum el și cu Claudia (Dunst) au fost transformați din oameni în vampiri de către Lestat (Cruise), pe care ei au încercat să îl omoare.

7. ‘Blade’  (1998)

Wesley Snipes a jucat în această versiune din 1998 a poveștilor cu vampiri. Blade, jumatate vampir, jumatate muritor este facut protector al rasei umane și însărcinat cu uciderea vampirilor. Filmul a fost atat de popular la apariție, încât au urmat încă două părți: Blade II (2002) și Blade: Trinity (2004), ambele cu Wesley Snipes, iar Kris Kristofferson a jucat, de asemenea, în toate cele trei filme.

8. ‘Black Sunday’ (1960)

O prințesa din Bavaria, arsă pe rug împreună cu iubitul ei pentru vina de a fi o vrăjitoare, se reîntoarce la viața după 300 de ani pentru a se răzbuna pe membrii rămași în viață ai familiei sale. A fost regizat de Marion Bava.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

1 thought on “Cele mai bune 8 filme cu vampiri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *