Best 6 Movies about Sports

6.-“This Sporting Life” (1963). Nu numai titlul ne semnalează că este vorba de un film despre sport, dar este de asemenea extrem de dificil să faci un film în care un sport dur şi plin deseori de noroi cum este rugby-ul să pară inspiraţional (s-a încercat aşa ceva cu Invictus). Un miner din Yorkshire intră în liga de rugby ca o refulare a furiilor interioare (“ca o maimuţă mare pe un teren de fotbal”, îl descrie scenariul), doar o dovadă pentru un film mare făcut de nominalizatul la premiul Oscar Richard Harris. Aşa cum rar se vede la filmele din zilele noastre, acesta rămâne un studiu important despre legătura importantă dintre puterea atletică şi cea psihologică.

5.-“The Hustler” (1961). Poate nu vă gândiţi la biliard ca cel mai energic sport, dar asta înainte să vedeţi filmul regizat de Robert Rossen care ne dezvăluie conflictele cu mize importante din sălile de biliard pline de fum din America. Paul Newman este „escrocul” care călătoreşte prin ţară pentru a-l înfrunta pe campionul celebru şi temut Minnesota Fats (Jackie Gleason). Newman a câştigat premiul Oscar 25 de ani mai târziu pentru acelaşi personaj în filmul lui Scorsese „The Color of Money”, dar tânărul „Fast Eddie” Felson rămâne unul dintre cei mai străluciţi sportivi ai cinematografiei.

4.-“The Wrestler” (2008). Un subiect în vogă în spaţiul american, care a inceput sa prinda si pe la noi, in ciuda senzatiei de falsitate, vorbesc acum de wrestling, filmul dovedeste o sensibilitate extraordinara, pentru ca, de fapt, nu este neapărat un film despre lupte, ci în special despre puterea unui om de a lupta pentru viata sa si pentru dorintele sale.

3.-“Zidane: A 21st Century Portrait” (2006). Ideea pare destul de simplă, chiar dacă executarea ei este aproape imposibilă: plasaţi 17 camere video pe vedeta fotbalului francez Zinedine Zidane (acum retras din activitate), apoi puneţi-l în lumina reflectoarelor pentru a-I înregistra toate mişcările pe durata reală a unui întreg meci de 90 de minute, întrerupte doar de primirea unui cartonaş roşu spre final. Rezultatul este un adevărat balet, care ar trebui să ii captiveze şi pe cei care numesc fotbalul “soccer”.

2.-“Bull Durham” (1986). Ron Shelton a făcut mai multe filme despre sport şi eram tentat să pun pe această listă frumosul film despre golf din 1996 “Tin Cup”. Cu toate acestea am considerat că filmul cu Kevin Costner este mai interesant, unul dintre cele mai pure filme despre sport, dar şi cel mai sexy, cu o triadă de actori foarte talentaţi şi care au lăsat aici interpretări de calitate: Costner, Susan Sarandon şi Tim Robbins. Un discurs care a lăsat urme în cinematografie, legendarul “I believe in the cock, I believe in the pussy”. Un film delicios.

1.-“Raging Bull” (1980). M-am tot gândit dacă să includ acest film al lui Martin Scorsese în acest top al celor mai de calitate filme despre sport. Acest film biografic despre campionul de box la categoria mijlocie Jake LaMotta are desigur calitatea de a se califica pentru acest gen, fiind un clasic al genului: Robert De Niro îl interpretează pe LaMotta, un boxer care a urcat rapid pe treptele succesului, coborând la fel de repede din topuri şi alunecând spre o viaţă dezorganizată. Filmat în alb-negru, cu scene de luptă brutale şi sângeroase, i-a adus lui De Niro al doilea premiu Oscar al carierei.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *