Cele mai bune 5 roluri ale lui Cliff Robertson

Câştigătorul premiului Oscar, Cliff Robertson, a murit pe 10 septembrie 2011, la o zi după aniversarea celor 88 de ani. Vă prezentăm în ceea ce urmează cinci dintre cele mai cunoscute roluri ale sale.

1.Charly: Filmul din 1968 îl are în rol principal pe Robertson, un lucrator într-o brutărie care devine subiectul unui experiment destinat să mărească inteligenţa umană. Robertson a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor pentru acest film, care a fost adaptat după romanul lui Daniel Keyes, Flowers for Algernon. Charly, regizat de Ralph Nelson, i-a mai avut printre alţii în distribuţie pe Claire Bloom, Lilia Skala, Leon Janney si Dick Van Patten.

2. PT-109: Robertson a jucat rolul tânărului John F. Kennedy in acest film, care spunea povestea unei perioade eroice a lui Kennedy din timpul celui de-al doilea război mondial, când a fost căpitan al unui vas. În realitate, chiar însuşi preşedintele l-a sugerat pe Robertson ca viitor interpret al acestui rol, care s-a dovedit una dintre cele mai populare interpretări ale sale.

3. J.W. Coop: În 1972, Robertson a dovedit că poate face mai mult decât actoria cu acest film curajos despre un cowboy de rodeo, în care a jucat rolurile de producător, regizor, scenarist şi actor. Filmul, care oferea imagini de la evenimente reale de rodeo, a fost realizat în colaborare cu Asociaţia Rodeo Cowboys (numită mai târziu Professional Rodeo Cowboys Association).

4.AT&T: Robertson a fost purtătorul de cuvânt pe plan naţional al firmei AT&T’ pentru o perioadă de 10 ani, un rol care i-a adus un premiu Advertising Age pentru cea mai bună reclamă comercială.

5.Spider-Man: Probabil că Robertson este cel mai cunoscut pentru spectatorii tineri in rolul unchiului Ben Parker, unchiul lui Peter Parker (Tobey Maguire) in trilogia semnată de Sam Raimi Spider-Man. “Încă de la Spider-Man 1 şi 2, se pare că am o întreagă nouă generaţie de fani. Acest lucru în sine este o recompensă frumoasă”, scria actorul pe propriul blog.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *