Cele mai bune 5 roluri ale actritei Carrie Fisher

De la “Star Wars” la “Wishful Drinking”, actrita si-a pus amprenta asupra filmului, televiziunii si asupra pieselor de teatru de pe Broadway.

Nascuta intr-o traditie cinematografica de la Hollywood, ca fiica a lui Debbie Reynolds si a cantaretului Eddie Fisher (si casatorita la un moment dat cu Paul Simon), Fisher a avut multe roluri remarcabile in viata ei, cele mai importante la sfarsitul anilor ’70 si in anii ’80, cand a jucat rolul Printesei Leia in seria originala Star Wars.

Ea a fost portretizata de asemenea de Meryl Streep in filmul autobiografic din 1990 Postcards From the Edge (Fisher a scris scenariul si cartea pe care este bazat filmul) si traieste si in benzile desenate din Family Guy drept seful lui Peter, Angela.

Iata cele mai bune 5 roluri ale lui Fisher si cateva lucruri pe care poate nu le stiati despre ele:

1. Printesa Leia in Star Wars, The Empire Strikes Back si Return of the Jedi
Fisher avea doar 19 ani cand a fost aleasa sa joace in trilogia lui George Lucas. In timp ce interpreta rolul acestei printese virginale, Fisher se afla in mijlocul unei perioade grele a vietii ei, avand probleme cu drogurile si cu alcoolul.

2. Marie in When Harry Met Sally
Billy Crystal si Meg Ryan au avut rolurile principale in comedia romantica din 1989 regizata de Rob Reiner, dar ceilalti protagonisti, Fisher si Bruno Kirby, aproape au avut primplanul filmului, in rolurile celor mai buni prieteni ale personajelor principale, care sfarsesc a se indragosti dupa un dubla intalnire dezastruoasa.

3. Angela in Family Guy

Fisher isi imprumuta vocea personajului Angela in seria de animatie produsa de Fox. Angela este sefa lui Peter Griffin si incearca la un moment dat sa se sinucida dupa ce Peter refuza sa faca dragoste cu ea. Fisher a participat de asemenea si la episodul parodic la adresa seriei Star Wars intitulat “It’s a Trap!”

4. Rosemary Howard in 30 Rock

Fisher a avut o revenire spectaculoasa in 2007 in serialul NBC 30 Rock, in episodul “Rosemary’s Baby,” unde ea a interpretat-o pe idolul lui Liz Lemon (Tina Fey), scriitoarea de comedii Rosemary Howard. Criticii au laudat-o, iar episodul a fost considerat printre cele mai bune din acel an. De asemenea, pentru acest rol a fost nominalizata si la premiile Emmy.

5. Pe sine insasi in Wishful Drinking

Fisher a fost nominalizata la un alt premiu Emmy pentru Wishful Drinking. O carte de memorii cu acelasi nume a fost publicata in 2008. Serialul produs de HBO a cuprins povestea vietii ei, de la a fi fiica lui Reynolds si a cantaretului Fisher pana la spirala mentala si fizica din viata ei.

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *