Cele mai bune 10 filme cu închisori

Dacă vrem să ne aducem aminte de închisori, probabil că Alcatraz este numele care ni se relevă imediat în minte, mai ales când vorbim de închisori americane. Care sunt însă filmele care ne-au rămas în minte care se petrec în sau în jurul închisorilor şi care sunt şansele pentru a scăpa dintr-un asemenea loc? Iată 10 filme care se mulează pe aceste idei, după părerea noastră.

1.-“Cool Hand Luke”. O închisoare de tip tabără de muncă, aflată în bataia soarelui, în Florida americană. O închisoare din care se poate evada cu uşurintă, deşi dacă eşti capturat vei sfârşi cu siguranţă fixat de picioare, iar gardienii sunt foarte buni trăgători.

2.-“Minority Report”. Un penitenciar futurist unde prizonierii au fost capturaţi înainte să comită infracţiunile de care sunt acuzaţi. Este aproape imposibil să scapi, de vreme ce eşti inconsţient şi toţi complicii care vor să te ajute sunt urmăriţi de către unitatea Pre-Crimă.

3.-“The Great Escape”. Un lagăr de concentrare special german, în care se află arestaţi un grup dintre cei mai talentaţi artişti în evadare din forţele aliate. E dificil să evadezi de aici, pentru că necesită mai multe luni de săpat şi de organizare pentru a crea documente false. Pe scurt, numai nişte artişti în evadare pot face acest lucru şi este bine că nemţii i-au adunat pe toţi în acelaşi loc.

4.-“The Shawshank Redemption”. Locul de desfăşurare al ostilităţilor este Penitenciarul de Stat ShawShank din statul american Maine, la mijlocul secolului 20. Este incredibil de dificil să scapi de aici şi necesită o doză semnificativă de răbdare.

5.-“Face/Off”. Ne aflăm în Penitenciarul Erewhon, o închisoare aflată în largul mării, unde deţinuţii poartă cizme grele care pot fi magnetizate la podea, în cazul în care izbucnesc încăierări. Nu prea sunt şanse de scăpare, deoarece Erewhon combină problemele din „Cool Hand Luke” – ţintuiri high-tech- cu cele din „Papillon”, un alt film de succes cu închisori – nu poţi scăpa decât spre apă.

6.-“Midnight Express”. Este un film care oferă o reprezentare destul de incorectă a sistemului penitenciar din Turcia. Este în mod esenţial imposbil să scapi însă şi, odată ajuns acolo, poţi fi sigur că viaţa ta va intra într-o spirală a suferinţei din ce în ce mai vertiginoasă cu fiecare zi care trece.

7.-“X-Men”. O închisoare de plastic constrută fără pic de metal, pentru a preveni ca mutanţii să folosească o formă de magnetism pentru a evada. Cu excepţia cazului în care gardienii dau greş, nu ai nicio şansă să scapi şi rămâi pentru totdeauna înauntru.

8.-“Count of Monte Cristo”. Locul este Chateau d’If, o insulă-penitenciar din Marea Mediterană. Francezii iubesc insulele lor penitenciar, tocmai pentru că sunt eficiente. Cu toate acestea, securitatea la Chateau este dezamăgitor de slabă: prizonierii pot săpa tuneluri în mod liber, chiar fără ajutorul unor postere cu Rita Hayworth.

9.-„Escape of Alcatraz”. Alcatraz, faimoasa închisoare cu securitate maximă aflată în mijlocul Golfului San Francisco. Se presupune că nimeni nu a scăpat cu adevărat din Alcatraz din cauza apelor reci care înconjoară insula, dar nu e sigur. Filmul are în centru o astfel de încercare, cu Clint Eastwood în rolul principal.

10.-“Escape from New York”. Manhattan a fost transformat în penitenciar într-o lume a viitorului terifică a anului 1997. Şansele de evadare sunt foarte bune, dar parcă nimeni nu vrea cu adevărat, ci doar să intre în gaşca lui Isaac Hayes şi Harry Dean Stanton.

Menţiuni: Toy Story 3, Brokedown Palace, The Hole, Alien 3, Fortress si serialele The Prisoner, OZ, Prison Break, Battlestar Galactica şi Arrested Development.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *