Cele mai bune 10 cărţi tehnice ale momentului

De curând, prestigiosul cotidian britanic The Independent a oferit în ediţia online un top al celor mai bune cărţi tehnice, dar care oferă mai mult implicaţii în pieţele de afaceri şi de dezvoltare personală. Vi le prezentăm şi noi în cele ce urmează:

1.-“Free”, de Chris Anderson. Redactorul şef de la “Wired” şi-a câştigat faima cu “The Long Tail”, o carte despre economia internetului. “Free” ne oferă informaţii esenţiale despre cum o afacere poate prospera prin oferirea serviciilor gratis.

2.-“Crowdsourcing”, de Jeff Howe. Cartea lui Howe despre cum mulţimile au schimbat totul de la procesul de design până la modelele de finanţare s-a dovedit până acum foarte importantă şi premonitorie asupra descoperirilor de mai târziu.

3.-“The Accidental Billionaires”, de Ben Mezrich. Cartea din spatele filmului “The Social Network”, despre fondarea şi fondatorului reţelei sociale Facebook, este una extrem de captivantă despre o companie la fel de captivantă.

4.-“Steve Jobs: The Biography”, de Walter Isaacson. Biografia ultimei părţi a vieţii fondatorului Apple, autorizată de către acesta, dar în acelaşi timp sinceră, poate fi prima mare biografie tehnică şi este un must read pentru oricine.

5.-“I’m Feeling Lucky”, de Douglas Edwards. Edwards a fost unul dintre primii oameni de vânzări de la Google şi el oferă în această carte informaţii esenţiale despre dezvoltarea motorului de căutare de la Google.

6.-“Cognitive Surplus”, de Clay Shirky. Shirky este un gânditor cu privire la modul în care interacţionează vechiul cu noul în media şi ne oferă în această carte o privire despre felul în care productivitatea colectivă pe care ne-a furnizat-o Internetul poate fi fructificată.

7.-“One Click”, de Richard L Brandt. Această carte este obligatoriu de lecturat, despre modul în care Jeff Bezos a construit Amazon, afacerea erei digitale orientată exclusiv spre clienţi.

8.-“The Filter Bubble”, de Eli Pariser. Scriitorul şi activistul MoveOn Pariser consideră că profilele noastre de internet – social media şi butonul de “like” – limitează numărul de lucruri pe care le putem descoperi pe web.

9.-“The New New Thing”, de Michael Lewis. Lewis este un adevărat maestru povestitor de afaceri. În această carte, el ne oferă informaţii şi documente despre dezvoltarea internetului în Silicon Valley.

10.-“Dark Market”, de Misha Glenny. Cartea autorului lui „McMafia” este ca o urmărire thriller în genul Bourne despre cei care se înfruntă cu pierderea tuturor lucrurilor şi cu cei care fac o adevărată fabrică de bani din utilizarea internetului.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *