Cele mai bune 10 cărți medicale din toate timpurile

  

carti medicina

1.

 Brain CT Scans in Clinical Practice de Usiakimi IgbaseimokumoAceastă carte este una de bază în domeniul neurologiei, fiind recomandată atât pentru medicii rezidenți, cât și pentru studenții interesați de medicina internă, medicina de urgență, radiologie, neurologie sau neurochirurgie. Cartea este foarte concisă, fiind deosebit de practică. 2.
Learning Radiology, Recognizing the Basics de William HerringÎn domeniul radiologiei, acest titlu joacă un rol foarte important, fiind recomandat atât pentru studenți, cât și pentru medicii din primul an. Cartea abundă în imagini complexe și grafice concludente.3.
Clinician’s Guide to Laboratory Medicine: Pocket de Samir P. DesaiPentru toți cei interesați de medicina clinică, de la studenți la medici specialiști, cartea propune o modalitate inteligentă și totodată eficientă de a reține și de a revizui informații, prin abudența diagramelor și tabelelor. În special secțiunile hematologie și nefrologie sunt deosebit de bine dezvoltate. 4.
Atlas of Tropical Medicine and Parasitology de Wallace Peters și Geoffrey PasvolChiar dacă nu locuiți în zonele endemice, această carte este deosebit de utilă pentru toți cei care doresc să aprofundeze bolile infecțioase severe, ce sunt minuțios prezentate. Imaginile sunt izbitoare, aproape imposibil de uitat.5.
Sapira’s Art and Science of Bedside Diagnosis de Jane M. OrientAceastă carte descrie pas cu pas aspectele fundamentale dar și cele mai avansate tehnici ale unui interviu clinic dintre un pacient și un bolnav.  6.
Robbins and Cotran Atlas of Pathology de Edward C. KlattAcest atlas color oferă peste 1500 de ilustrații ale bolilor, oferind informații precise și folositoare ce vin în completarea cursurilor de patologie.7.
Minor EmergenciesCartea vă va învăța tot ce trebuie să știți despre gestionarea a sute de probleme medicale minore de la înțepături de albine și până la aftele bucale.  8.
NMS Surgery Casebook de Bruce E. JarrellCartea prezintă o serie de cazuri chirurgicale oferind studenților la medicină posibilitatea de a intra în contact cu tehnicile chirurgicale de bază.9.
Basic Clinical Neuroscience de Paul YoungCartea furnizează informații de bază pentru înțelegerea anomaliilor neurologice, oferind o descriere a fundamentelor neuroanatomiei clinice.  10.
Netter’s Essential HistologyAcesta este un manual complex de histologie incluzând numeroase imagini de microscopie optică și ilustrații. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *