Cele mai bizare diete

Ȋn sezonul estival cele mai multe femei vor  face o obsesie din cauza kilogramelor în plus. Şi în general, multe din ele se vor încumeta sǎ încerce aproape orice metodǎ pentru a scǎpa de ele. Aşa  a fost întotdeauna, iar unele dintre curele de  mai jos sunt atât de stranii încât meritǎ sǎ fie menţionate chiar şi doar de dragul anecdotei.

Dieta Fletcherism

Ȋn secolul 19, americanul Horace Fletcher a început promovarea unei tehnici numite “Fletcherism” care consta în mestecarea fiecǎrei îmbucǎturi de mâncare de cel puţin 32 de ori sau pânǎ când aceasta devenea lichidǎ.

Dieta cu viermiTeoria din spatele folosirii unui vierme este aceea cǎ parazitul acesta va consuma mâncare pe care o ingerezi, împiedicând organismul sǎ acumuleze kilograme. Legenda spune cǎ însǎşi Maria Callas a ajuns la silueta ei magnificǎ cu ajutorul acestei  diete.

Dieta Frumoasa adormitǎ

Adept al acestei diete era chiar Elvis Presley. Ȋn cadrul acestei diete, metode ca mâncatul sǎnǎtos sau exerciţiile fizice pǎleau în faţa… somnului. Pentru  cǎ, nu-i aşa, nu poţi mânca în timp ce dormi.

Dieta Byron

Poetul dandy al epocii victoriene dorea cu atâta ardoare sǎ fie slab şi palid încât şi-a petrecut aproape toatǎ viaţa urmând cele mai bizare diete.

Dieta Master Cleanse

Beyonce este una din vedetele care urmeazǎ aceastǎ dietǎ ce constǎ în evitarea ingerǎrii oricǎrui aliment pe o perioadǎ scurtǎ de timp şi înlocuirea mâncǎrii cu un pahar de apǎ cu lǎmâie aromatǎ cu sirop de arţar şi piper cayenne.

Dieta Ţigarǎ

Acum suntem toţi conştienţi de efectul nociv al tabacului, dar la începutul  secolului al 20-lea nu era ciudat sǎ auzi un fumǎtor vorbind despre efectele benefice ale ţigǎrii asupra corpului. Ba chiar, companiile producǎtoare de ţigǎri chiar susţineau cǎ tutunul te ajutǎ sǎ scapi de  kilogramele în plus.

Dieta Hallelujah

Regimul acesta, propus de reverendul american George Malkmus în anii ’90, se baza pe hrana pe care Adam şi Eva o consumau în Grǎdina Raiului, adicǎ fructe, legume şi cereale.

Dieta Luigi Cornaro

Veneţianul Luigi Cornaro a scris în 1558 una din primele cǎrţi despre dietǎ. De la vârsta de 30 de ani, Cornaro şi-a restricţionat hrana consumatǎ la doar 400 de grame, deşi îşi dǎdea voie sǎ bea 500 ml de vin.  Mai târziu, însǎ, s-a limitat la doar un ou pe zi şi, surprinzǎtor sau nu, a trǎit pânǎ la vârta de 98 de ani.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *